søndag den 16. august 2009

Sundt knækbrød


Knækbrød er er sundt alternativ til andre snacks. Men hvor finder man et sundt knækbrød, eller kan jeg lave det selv. Jeg vil anbefale dig at lave det selv, da det er utrolig nemt, du ved hvad der kommer i dem, og det er langt billigere end at købe knækbrød i butikken

-->


Opskrift på sundt knækbrød: (Til to bageplader.)

1,5 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkærner
1 dl solsikkekerner
3 dl mel - frit valg men anbefalet grahamsmel
1 tsk. bagepulver
1,5 tsk salt
1,25 dl olie
2 dl vand

Fremgangsmåde

Rør havregryn, kerner, mel, salt, bagepulver og olie sammen. Tilsæt derefter vand og rør godt. Lad blandingen stå og hvile i ca. 10 minutter. Del blandingen op i to lige store portioner. Tag 2 stk bagepapir, med samme størrelse som din bageplade og læg blandingen i mellem de to stykker. Rul nu blandingen ud, så den dækker hele bagepapiret. Fjern det øverste lag bagepapir, og læg den udrullede blanding på bagepladen, og skær den ud i passende størrelser, efter din egen mening. Bag den i varmluftovn, ca. 15-20 minutter ved 200 grader. Herefter har du et sundt knækbrød.

Billed: Copyright (c) 123RF Stock Photos

14 kommentarer:

  1. Super lækker opskrift. Mange tak for det gode råd og en interessant og inspirerende blog.

    Vh. Mette Jensen, Odense

    SvarSlet
  2. lækker lækker opskrift

    SvarSlet
  3. En rigtig lækker opskrift på sundt knækbrød! Har bagt den mange gange nu, og det er simpelthen fantastisk, hvordan olien holder knækbrødet godt og lækkert i mange dage.

    SvarSlet
  4. Prøv ogtså at lave knøkbrød ekstra sunde og fiberrige, giver en rigtig god mæthed, kan laves både glutenfri eller almindelige

    Lækre sprøde & glutenfri knækbrød. Bagetid: 210 grader, ca. 20 min

    •1 dl boghvedegryn
    •1 dl sesam
    •1 dl græskarkerner
    •½ dl hørfrø
    •1 dl Naturlic fiber
    •1 - 1½ dl boghvedemel
    •1 tsk. bagepulver
    •1½ tsk. salt
    •1 dl olie
    •2 dl vand


    Alle ingredienser røres godt sammen, lad dejen stå i ca 10 minutter , tilsæt ev.t lidt mere vand. Konsistens som havregrød. Til denne portion bliver der 2-3 plader.

    Dejen rulles tyndt ud ( så tynd som græskarkernerne ) mellem 2 stykker bagepapir. Skæres ud i passende størrelser inden bagning. Bages i varmluft eller almindelig ovn til de er let gyldne, knækbrødene keøles af og opbevares i kagedåse. Serverse som sund snack, til ost og mellemmåltid.

    SvarSlet
  5. Super god opskrift. Hvor mange kcal er der ca i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Mit kostprogram siger at der er 86,9 kcal i. :)

      Slet
  6. Prøv at drysse kanel og mandelflager på som topping. Det giver et lidt sødere twist :)

    SvarSlet
  7. Kan man skifte græskar og solsikkekerner ud elelr helt undvære dem?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Jeg ved ikke om de kan udskiftes, men det kan man nok godt. prøv dig frem.

      Slet
  8. kende i til kcal. indtaget i indholdet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Nej desværre, jeg kender ikke indholdet af kalorier i dette knækbrød.

      Slet
    2. der er ca. 87 kcal i denne potion :)

      Slet
  9. Hej. Først efter at have sat knæk brødene i ovnen opdagede jeg, jeg havde glemt havregryn. De står nævnt på ingredienslisten, men ikke i beskrivelsen, så muligt du kan rette det?. Så nu får jeg at se hvordan de smager, om dejen overhovedet kan "binde samen".

    SvarSlet
    Svar
    1. jeg tilretter lige beskrivelsen, så havregryn ikke bliver glemt. Tak for info :-)

      Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...