Med få effektive ændringer, opnår man en sund og effektiv slankekur. Læs om vægttab, motion, træning, sundhed, sund kost, fitness, og generelle sundheds relaterede emner. Find inspiration til din slankekur og opnå et varige vægttab.
søndag den 16. august 2009
Sundt knækbrød
Knækbrød er er sundt alternativ til andre snacks. Men hvor finder man et sundt knækbrød, eller kan jeg lave det selv. Jeg vil anbefale dig at lave det selv, da det er utrolig nemt, du ved hvad der kommer i dem, og det er langt billigere end at købe knækbrød i butikken
-->
Opskrift på sundt knækbrød: (Til to bageplader.)
1,5 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl græskarkærner
1 dl solsikkekerner
3 dl mel - frit valg men anbefalet grahamsmel
1 tsk. bagepulver
1,5 tsk salt
1,25 dl olie
2 dl vand
Fremgangsmåde
Rør havregryn, kerner, mel, salt, bagepulver og olie sammen. Tilsæt derefter vand og rør godt. Lad blandingen stå og hvile i ca. 10 minutter. Del blandingen op i to lige store portioner. Tag 2 stk bagepapir, med samme størrelse som din bageplade og læg blandingen i mellem de to stykker. Rul nu blandingen ud, så den dækker hele bagepapiret. Fjern det øverste lag bagepapir, og læg den udrullede blanding på bagepladen, og skær den ud i passende størrelser, efter din egen mening. Bag den i varmluftovn, ca. 15-20 minutter ved 200 grader. Herefter har du et sundt knækbrød.
Billed: Copyright (c) 123RF Stock Photos
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Super lækker opskrift. Mange tak for det gode råd og en interessant og inspirerende blog.
SvarSletVh. Mette Jensen, Odense
lækker lækker opskrift
SvarSletEn rigtig lækker opskrift på sundt knækbrød! Har bagt den mange gange nu, og det er simpelthen fantastisk, hvordan olien holder knækbrødet godt og lækkert i mange dage.
SvarSletPrøv ogtså at lave knøkbrød ekstra sunde og fiberrige, giver en rigtig god mæthed, kan laves både glutenfri eller almindelige
SvarSletLækre sprøde & glutenfri knækbrød. Bagetid: 210 grader, ca. 20 min
•1 dl boghvedegryn
•1 dl sesam
•1 dl græskarkerner
•½ dl hørfrø
•1 dl Naturlic fiber
•1 - 1½ dl boghvedemel
•1 tsk. bagepulver
•1½ tsk. salt
•1 dl olie
•2 dl vand
Alle ingredienser røres godt sammen, lad dejen stå i ca 10 minutter , tilsæt ev.t lidt mere vand. Konsistens som havregrød. Til denne portion bliver der 2-3 plader.
Dejen rulles tyndt ud ( så tynd som græskarkernerne ) mellem 2 stykker bagepapir. Skæres ud i passende størrelser inden bagning. Bages i varmluft eller almindelig ovn til de er let gyldne, knækbrødene keøles af og opbevares i kagedåse. Serverse som sund snack, til ost og mellemmåltid.
Super god opskrift. Hvor mange kcal er der ca i?
SvarSletMit kostprogram siger at der er 86,9 kcal i. :)
SletPrøv at drysse kanel og mandelflager på som topping. Det giver et lidt sødere twist :)
SvarSletKan man skifte græskar og solsikkekerner ud elelr helt undvære dem?
SvarSletHejsa
SletJeg ved ikke om de kan udskiftes, men det kan man nok godt. prøv dig frem.
kende i til kcal. indtaget i indholdet?
SvarSletHej
SletNej desværre, jeg kender ikke indholdet af kalorier i dette knækbrød.
der er ca. 87 kcal i denne potion :)
SletHej. Først efter at have sat knæk brødene i ovnen opdagede jeg, jeg havde glemt havregryn. De står nævnt på ingredienslisten, men ikke i beskrivelsen, så muligt du kan rette det?. Så nu får jeg at se hvordan de smager, om dejen overhovedet kan "binde samen".
SvarSletjeg tilretter lige beskrivelsen, så havregryn ikke bliver glemt. Tak for info :-)
Slet