lørdag den 15. august 2009

Løb hver dag

Løb hver dag - nej tak siger din krop. Løber du hver dag, vil du i stedet for at opbygge din muskler i kroppen, ødelægge dem. Dine sener og knogler vil desuden blive enormt stressede, hvilket medfører øget risiko for skader, som i uheldige tilfælde kan vare over en længere periode eller give varig men.

Løb hver dag er derfor skadeligt for kroppen. Måden man opbygger muskler på, er ikke mens man løber, men i den perioden hvor man slapper af i mellem løbene og træning generelt. Kort sagt, ødelægger man små muskelfibre i musklerne, når man motionerer, fx ved løb. I hvileperioden bygger kroppen disse fibre op igen, men lidt stærkere end sidst, da det jo ikke var tilstrækkeligt. Næste gang du løber sker den samme proces, men for at den kan få lov at blive færdig, siger man at der gerne skal gå 48 time mellem man træner den samme muskelgruppe hårdt. Dvs. at hvis du laver et hårdt langt løb den ene dag, må du ikke mere end jogge den næste dag, for at få fuld udbytte af din træning. Det bedste er at du dagene mellem dit løb, træner andre muskelgrupper end benene.

Så løb ikke hver dag, men hver anden. Træn andre muskelgrupper hver anden dag, og sørg for at få hvile mellem træningerne, for at få det bedste ud af dine træninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...