torsdag den 27. august 2009

Er havregryn sundtEr det sundt at spise havregryn. JA! det er det helt sikkert. Havregryn er en vigtig kilde til at få fuldkorn. vi ved, at det høje fiberindhold har en beskyttende virkning i forhold til kræft, diabetes og hjertekarsygdomme.

Der er masser af energi i havregryn, hvilket gør det til en god start på dagen. Energien er langsom optagelig, hvilket betyder at kroppen langsomt kan tære af den, og ikke optager det hele på en gang, hvilket kan medføre at den energi man ikke kan nå at forbrænde, bliver lagret til fedt.

Det er vigtigt at pointere at man bør spise frugt sammen med havregrynene, for at få de vitaminer der er vigtige for kroppen. Gerne er banan som også mætter godt og indeholder en masse fibre.

Havregryn stabiliserer også maven, og giver en god fordøjelse. Dette er også vigtigt for at bevare kroppens sundhed, da forstoppelse i maven og tarmen, kan betyde gener i form af mavepine og hård mave. Endvidere vil kroppen blive hæmmet i optagelsen af fibre og vitaminer fra de fødevarer man indtager.

Så ja, der er rigtig sund at spise havregryn!

2 kommentarer:

  1. Havregryn er rigtig sundt, men det er jo ikke ligefrem slankende.. Man skal bare begrænse sine portionsstørrelser til omkring 30 gram, så er det rigtig sundt!

    SvarSlet
  2. 30g er sgu ikke nok for en almen ung/voksen.
    Spise gerne 50-100 gram, vær sikker på at du er mæt når måltidet er ovre. Morgenmaden sætter grundlaget for hele din dag, derfor skal den også være fyldig og mættende =)

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...