onsdag den 19. august 2009

Sunde frugter


Alle frugter er sunde frugter. Det vigtige er at spise dem, og mindst 6 om dagen. Miks gerne frugterne, da de hver især har nogle gode egenskaber. Jordbær og æbler er fx rige på jern,

Frugt indeholder ekstremt mange fibre pr. kalorie i forhold til de fleste andre fødevarer. Fibre er gode for maven, de sætter fordøjelsen i gang, de forsinker optagelsen af sukker og de hjælper med at stabiliserer blodsukkeret. Endvidere giver fibrene en bedre mæthedsfølelse.

Frugt har et højt indhold af frugtsukker, men dette er ikke det samme sukker som det hvude raffinerede sukker vi kender. Frugtsukker er mere sundt, og optages meget langsommere, hvilket betyder at frugtsukkeret ikke omdannes til fedt, da kroppen har en chance for at forbrænde frugtsukkeret.

Frugt indeholder mange antioxidanter og vitaminer som A- og C-vitamin og folinsyre. Frugt indeholder dog ikke alle typer af vitaminer, bl.a. D-vitamin og B-12 vitamin. Derfor skal man huske at supplere med råvarer der indeholder disse vitaminer, eller spise vitaminpiller. Frugt indeholder endvidere mange mineraler og spormineraler, bl.a. magnesium og kalium og silicium. Mineraler er sunde for huden, hår og negle.

Nogle frugter har et højt indhold af vand, hvilket også betyder at væskebalancen holdes oppe, samtidig med at man får næring og vitaminer. Spis dog også frugt med mindre vand i, som banan og advocado.

Alle frugter er altså sunde frugter, og giver dig en masse energi og vitaminer. HUSK! derfor at spise din frugt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...