onsdag den 14. juli 2010

Hvilken motion er bedst


Hvilken motion er bedst? Tja det er jo egentlig spørgsmål, for bedst i forhold til hvad. Ofte tænker man på hvilken type motion der forbrænder flest kalorier, eller giver den bedste motionstræning. her er svaret enkelt. Løb er klart den bedste motionsform, både i forhold til generel træning og kalorieforbrænding. Du forbrænder 10 kalorier pr. minut ved løb, hvor du ved fx håndbold forbrænder 7 kalorier i minuttet og dans 4,5 kalorier i minuttet.

Men jeg mener at du ikke blot kan vurdere den bedste motion ud fra disse kriterier. Du skal også overveje disse ting, når du skal vælge den bedste motionsform.

1. Hvad synes du er sjovt.
2. Hvad kan få dig op af sofaen, og motiverer dig til fastholdelse af din motionsform.
3. Hvad skal motionen gøre for dig - Er der en bestemt egenskab du ønsker at forbedre, eller en dal af kroppen der skal styrkes.
4. Er du til holde sport, eller enkeltmandssport

Det er vigtigt at se på hvad du kan finde sjovt og motiverende, da du ellers er i risikozonen, for at stoppe hurtigt med at dyrke den motionsform du er startet med. Det betyder, at selvom din motionsform ikke forbrænder så mange kalorier som løb, så vil du på den lange bane forbrænde mere ved at vælge det sjove og motiverende, da det fastholder dig. Endvidere vil det at du dyrker regelmæssig motion forbedre din generelle sundhed og forbedre dit basalstofskifte, som beskriver det antal kalorier din krop forbruger på at holde sig i live. Læs mere om basalstofskifte her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...