onsdag den 21. juli 2010

Fedtforbrændingszone – Fedtforbrænding og puls


Når man gerne vil tabe sig, er fedtforbrænding en vigtig del af dette. Derfor er der blevet forsket i hvornår man forbrænder mest fedt, og dette er blevet til en fedtforbrændingszone, der måler fedtforbrænding ud fra puls, dvs. den puls man motionerer med i forhold til den max. Puls man har.

Fedtforbrændingszonen er det intensitetsområde, hvor man træner hårdt nok til at der forbrændes meget energi (mange kalorier), men ikke så hårdt at der kun forbrændes kulhydrat. Derved omsættes fedt i kroppen til energi, og man forbrænder derfor meget fedt. Dette område ligge ml 60% og 70 % Og det lyder jo meget godt, men der er andre ting som man skal tage højde for i forhold til god motion og effektiv fedtforbrænding.

-->


Hvis man i stedet træner med en høj intensitet opnår man nogle fordele som man ikke gør ved lav intensitet.

1. Det samlede kalorieforbrug er højere ved 20 min. Intensiv træning, i forhold til 20 min. lavintensitetstræning. Dvs. jo højere intensiteten er, jo flere kalorier forbrænder man pr. minut man træner. Godtnok kommer mindre af energien direkte fra fedt, men den energi man bruger omdannes ikke senere til fedt.
2. Dit stofskifte er efter træningen højere, hvilket gør forbrændingen efter træningen mere effektiv, og den varer længere. Endvider vil dit stofskifte ved hvile, også kaldet basalstofskiftet være højere.
3. Du kommer hurtigere i god form ved at træne intensivt.
4. Muskelmassen stiger, hvilket betyder en øget styrke, og højere generelt stofskifte.

Det skal dog siges at din træning gerne skal tage 20 minutter, så det kan ikke hjælpe at lave 5-10 min intensiv træning, da effekten af dette er for lille. Kroppen skal gerne arbejde 20 min, for virkelig at få udbytte af træningen.

Det kan derfor sagtens betale sig at bare træne derud af. Desuden skal du ikke bruge tid på at sætte dig ind i forskellige træningszoner og pulsområder, Du skal ikke købe udstyr og aflæse og skrive ned efter hver træning. Du kan bare løbe derudaf uden at skulle tænke på noget, andet end at du skal holde tempoet højt, og dig selv i gang så lang tid som muligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...