søndag den 25. juli 2010

Overvægt og fedme - Søvnproblemer


Overvægt og fedme har relation til søvnproblemer. Både som årsag til søvnproblemer, men også omvendt hvor søvnproblemer er skyld i fedme.

Når man ikke sover ret meget, kan man risikerer at søvnløsheden går over og bliver kronisk. I takt med at søvnløsheden bliver kronisk, aktiveres hormoner der aktivere appetitten. Derfor vil man have tendens til at spise mere, og det betyder at i nogle af de timer man burde sove, indtager man ekstra kalorier. Samtidig har man pga. søvnunderskuddet svært ved at have overskud til at være aktiv og forbrænde de kalorier man har indtaget. Endvidere foregår den ekstra spisning ofte i de sene aften og nattetimer, hvor man har tendens til at sidde eller ligge meget. Hvilket betyde at den energi der er indtaget omdannes til ren fedt.

Fedme giver dog også søvnproblemer, da fedtet i kroppen sætter sig på organer, og presser iltoptagelsen og luftveje. Derfor oplever mange overvægtige, at de har svært ved at falde i søvn, vågner flere gange om natten for at skulle tisse eller have luft, eller fordi man snorker så højt at man vækker sig selv.

Lider du af søvnproblemer, så skal du undgå sovemedicin. Forsøg i stedet at motionere noget mere for at gøre dig selv mere naturlig træt. Gå evt. til en psykolog, da søvnproblemer kan skyldes psykiske blokeringer og evt. en depression der kræver behandling.

1 kommentar:

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...