onsdag den 21. juli 2010


Der er mange måder at vurderer hvorvidt man er overvægtig, bl.a. vha. BMI, Fedtprocent og taljemål. I dette indlæg vil jeg se nærmere på metoden hvor vi bruger fedtprocent som en målestok for overvægt. Her vil jeg også vise hvad en normal fedtprocent er.

Fedt er en del af os, og uden fedt ville kroppen ikke kunne fungerer. Fedt er er smørremiddel for knogler og led, bærer af vigtige vitaminer og mineraler samt en god energikilde. Dog skal man kun have en vis mængde af fedt i kroppen, da en for stor mængde udgør en sundhedsrisiko i form af øget risiko for at udvikle sygdomme som diabetes II, hjerte- kar sygdomme, slidgigt mv. Og derfor er vægten ikke altid beskrivende for vores fedtprocent, da tynde mennesker godt kan have en høj fedtprocent, de såkaldte tyndfede, og småtykke mennesker kan have en helt normal fedtprocent. Derfor er BMI også kun en vejledning, da den kun vurderer vægt i forhold til højde, hvilket kan give et helt forkert billede.

Derfor skal du sammen med dit BMI tal kende din fedtprocent. I ovenstående skema kan du se for hhv kvinder(female) og mænd(male) hvilken fedtprocent man skal have, for at have en normal og sund krop. Læg mækre til at kvinder må have en lang højere fedtprocent end mænd, faktisk 10 %. Forklaringen på dette er at kvinder har brug for det ekstra fedt pga deres kropsbygning, specielt i forhold til at de føder vores børn. Endvidere er det sådan at jo ældre man er, des højere fedtprocent kan man have uden risiko for helbreddet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...