mandag den 7. juni 2010

Proteinrig mad

Proteinrig mad er en vigtig bestanddel af en sund kost, uanset om man er på slankekur og derved forsøget at tabe fedt, eller om man træner og forsøger at opbygge muskelmasse.

Protein har flere positive effekter. For det første mætter det mere end kulhydrat og fedt, som er de andre bestanddele af kosten. Det betyder, at man ved at indtage proteinrig mad, ikke spiser så meget, og ikke bliver så hurtig sulten som tidligere, hvilket gør det nemmere at tabe sig. En anden positiv effekt ved protein, er at det er en vigtig byggeklods i musklerne i kroppen. Derfor er det utolig vigtig at indtage protein når man træner. Både motion og styrketræning kan forbedres hvis man spiser proteinrig mad.
Hvilke fødevarer skal man så indtage for at få protein. Kød indeholder som udgangspunkt meget protein. Specielt magert oksekød samt fjerkræ som kylling og kalkun indeholder gode mængder af protein. Mange fisk og fiskeprodukter er også gode at spise, fx torskerogn, sild, tun i vand samt krabbe. Desuden er fødevarer som æg, soyabønner, ost, jordnødder og mandler rige på det gode protein.

Har du brug for protein, og ønsker du ikke at tænke på at maden skal doseres og planlægges, kan man købe protein pulver og shakes, der kan give et ekstra tilskud af protein. Man må dog aldrig se det som en erstatning for proteinrig mad, men udelukkende som et tilskud.

4 kommentarer:

 1. Tak for inspirationen. Det kan jeg bruge til min kur som jeg selv prøver at planlægge.

  SvarSlet
 2. Man må dog aldrig se det som en erstatning for proteinrig mad, men udelukkende som en erstatning.

  Mente du tilskud til sidst? :)

  SvarSlet
 3. Hejsa.

  Ja, det er selvfølgelig tilskud, og ikke erstatning. Tak for det, jeg laver det om med det samme.

  SvarSlet
 4. Proteinrig kost mætter godt, og hjælper godt på en slankekur :)

  SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...