torsdag den 17. juni 2010

kalorieforbrænding motion - Løb, cykling mv.


Hvis du ønsker at tabe dig, er det vigtig med en god kalorieforbrænding. Motion kan hjælpe dig med dette, men der er forskel på hvilken aktivitet du laver, i forhold til den forbrænding du opnår. Man kan sige at jo højere intensitet, jo højere kalorieforbrænding.

For at give dig en tommelfingerregel, som du kan bruge til at planlægge din træning, giver jeg dig her et overblik over kalorieforbrænding ved forskellig slags motion. Tallene kan varierer i forhold til intensitet og muskelmasse, men er en ca. angivelse som passer til de fleste mennesker.
Kalorieforbrænding pr. minut, ved forskellige former for motion.

Vægttræning – 2 –5 kcal.
Maveøvelser, rygøvelser – 3
Ridning – 3
Almindelig gang – 3
Golf – 3,5
Badminton – 3,5
Dans – 4,5
Aerobic – 5
Fodbold – 6
Powerwalk – 6
Rulleskøjteløb – 6
Tennis – 6
Skiløb – 6
Håndbold – 7
Kampsport – 8
Motionscykel/cykel – 8
Svømning- -8
Sjippe – 9
Løb - 10
Squash - 11

Ud fra dette kan du nu gange din tid i minutter med det antal kalorie der står ud for den motion du vil dyrke, så du får din forbrænding udregnet. En anden tommelfingerregel siger at hver gang du forbrænder 7 kalorier, så taber du 1 g fedt. Så kan du jo selv foretage regnestykket.

7 kommentarer:

 1. Jeg kører mountain bike, hvor meget tæller det?

  SvarSlet
 2. Hej Rasmus.

  Mellem 8 og 11 kalorier i minuttet, alt afhængig af dit tærren og intensitet. Husk at dette er en gennemsnitsbetragtning, så du kan godt forbrænde mere pr. minut, hvis du træner kort men med høj intensitet.

  SvarSlet
 3. Hej Thomas.
  jeg er en pige på 17 som spiller håndbold 3 gange om ugen, derudover løber jeg en gang om ugen og styrketræner en gang om ugen, og det sker også at jeg engang imellem tager i svæmmehallen i en time. men alligevel taber jeg mig ikke, jeg tager faktisk mere på end jeg taber mig. jeg har prøvet at lægge min spisevaner om, men så når jeg skal til sport føler jeg ikke jeg har energi nok?? jeg går også i skole fra kl 8-15 hvor jeg næsten sidder ned hele tiden. det jeg egentlig ville komme frem til er hvad man gør hvis man sidder ned i 7 timer og egentlig ikke har brug for så meget energi og så lidt efter skal man til håndbold og der har man bare ikke energi til at løbe nogen steder??
  Hilsen Anne :)

  SvarSlet
 4. Hej Anne

  Først, så lyder det som om at du ikke trænger til at tabe dig, med det motion du dyrker. Årsagen til at du tager på, er højst sandsynligt at du udvikler muskler, og stadig vokser.

  Hvad består din kost af, og hvor tit spiser du.

  Man kan ikke tanke energi fra den ene time til den anden, men man skal holde blodsukkeret konstant over hele dagen. For at holde energien oppe over hele dagen, er det vigtigt at spise mange, men små måltider. Gerne 6-8 gange om dagen, bestående af sunde og energigivende fødevarer fx fiberbolle eller knækbrød samt frugt. Pasta er også en god ting, hvis man skal have energi til motion.

  SvarSlet
 5. hej thomas
  jeg er en pige på 14. jeg vil egentlig ikke tabe mig, for jeg synes at jeg er tynd nok. men problemet er at jeg har meget fedt på min mave. mange siger at det er hvalpefedt, men de fleste piger på min alder har ikke noget hvalpefedt længere. jeg ved ikke selv om det er hvalpefedt eller om det er fedt og hvordan kan jeg få fedtet væk. hilsen katrine :)

  SvarSlet
 6. Hold da op for en gang bavl!!... At cykling kan forbrænde mere en løb, er en utrolig dårlig vigtighed!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej. I min tabel, er cykling angivet til faktor 8 og løb til faktor 10. Der står derfor ikke at cykling forbrænder mere end løb, men omvendt.

   Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...