mandag den 7. januar 2013

Slank uden sult


Slank uden sult
Jeg hører ofte folk sige at de ikke kan starte på en slankekur, fordi de ikke kan holde ud at have en konstant sult. De mener ikke at det er muligt at skære ned på mængden af mad, og samtidig have en mæthedsfølelse. Dette er dog noget vrøvl. Det handler om hvad man spiser, og hvor ofte man gør det. Jeg vil her fortælle lidt om hvordan man bliver slank uden sult.

-->

Misforstået mæthedsfølelse
At være mæt er i dag ofte misforstået. Man er ikke først mæt når man ikke kan få en bid mere ned. Årsagen til denne opfattelse, skyldes at den mad vi spiser hurtig bliver omsat til energi og fedt, og derfor forsvinder fra mavesækken. Det er sukker, hvidt brød og fedt som er blevet en større del af vores hverdag. Pga. den dårlige sammensætning af mad, føler mange at man skal spise til man nærmest er stoppet. da mæthedsfølelsen hurtigt forsvinder med denne type fødevarer.

Drik vand
Drik vand i løbet af dagen, og start gerne morgenen med et stort glas vand. Ligeledes inden middagsmad og aftensmad. Vandet fylder din mave op, og hjælper dig med at fordøje maden samt fjerne sulten. Drik gerne 3 liter rent vand pr. dag.

Spis mellemmåltider - Styr dit blodsukker
Når man spiser små sunde mellemmåltider, holder man maven i gang, og dermed blodsukkeret oppe. Det er vigtigt for ikke at få følelsen af at "gå sukkerkold" og derved hige efter mad. Det kan være et par gulerødder, en grov rugbrød med mager ost, eller et stykke frugt. Spiser du mellemmåltider mellem de tre hovedmåltider, vil du heller ikke føle at du skal spise så meget til de store måltider, og på den måde proppes din mave ikke.

Måltider skal bestå af fibre og proteiner
Spis mad med fibre og proteiner. De tager længere tid at nedbryde, og du vil derfor føle dig mæt i længere tid af gangen. Endvidere er mad med fibre og protein oftest sunde, og indeholder flere vitaminer, mineraler, og færre kalorier. Alt sammen noget der er vigtigt i forhold til at være sund og slank.


Billed www.sxc.hu fotograf: ryasaurus 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...