tirsdag den 15. januar 2013

Fastekuren - Sund eller farlig slankekur


Flere og flere, specielt unge piger, forsøger at finde hurtige og nemme måder til at tabe sig og opnå et hurtigt og nemt vægttab. Dette medfører desværre at der opfindes særdeles underlige, skadelige, og meget dårlige måder, hvorpå man kan tabe sig. Det kan godt være at vægttabet kommer hurtigt og effektivt, men der tænkes ikke på konsekvenserne. Ud af dette er fastekuren opstået. Jeg vil her give dig et overblik over hvad det er, og hvorfor jeg fraråder denne form for slankekur.

-->


Hvad er fastekuren
Fastekuren, er en måde hvorpå man taber sig, ved ikke at spise, eller i hvert fald spise meget lidt - 100-200 kalorier pr. dag. Endvidere drikkes der kun vand, sort kaffe, te, light sodavand mv. Når man indtager så få kalorier, tvinger man kroppen, til at forbruge de ressourcer der er i kroppen, til at holde kroppen i gang. Det betyder at der tæres på kroppens fedtdepoter og sukkerdepoter. Og når man vil tabe sig, lyder det jo som en rigtig god ide.

Hvorfor faste er en dårlig ide
Men på trods af at fedtdepoter og sukker forsvinder ud af kroppen, er faste en meget dårlig måde at tabe sig på. Det skyldes flere faktorer:

  • Kroppen tærer kun på fedt og sukker depoterne i 24-48 timer. derefter begynder kroppen at lukke ned for mange vitale funktioner, for at holde gang i de helt grundlæggende. (kroppens forsvarsmekanisme mod manglende energiindtag) Det betyder også at kroppen leder efter energi andre steder, og her er bl.a. muskelfibre udsatte. Kroppen begynder simpelthen at nedbryde muskler for at få mere energi. Endvidere for at sikrer at der fremadrettet ikke skal bruges så meget energi.
  • Det er bevist, at selv mindre perioder uden mad (6-12 timer) nedsætter kroppens forbrænding og fordøjelse. Dvs. at du ved en længere fasteperiode ødelægger din krops evne til at fordøje mad, og forbrænde den energi du indtager, da kroppen indstilles på at gemme mest mulig.
  • Din krop krop kommer hurtigt til at mangle vitale mineraler og vitaminer, hvilket har flere negative påvirkninger. For det første svækkes dit immunforsvar, hvilket øger din risiko for at få sygdomme. Endvidere har du sværere ved at blive rask. Dit energiniveau vil også hurtigt falde. Du vil føle dig træt og uoplagt, og ved en længere periode på fastekuren vil du opleve at du sover flere timer i døgnet.

Hvad er periodisk faste
Periodisk faste, er en slankekur, hvor man faster 1-2 døgn, hvorefter man stopper en perioder, og igen faster 1-2 døgn. Men selv ved disse små perioder, bliver man ramt af de uhensigtsmæssigheder, jeg nævner ovenfor. Der er endvidere en årsag til at stort set alle der har noget med vægttab, sundhed og slankekur, ikke har faste med som en del af den måde man skal tabe sig, og lave en varig sund livsstilsændring. En faste er nemlig kun en midlertidig og uholdbar løsning.

Konklusion på faste som slankekur
Brug aldrig faste som en mulighed. Du bør i stedet se på to ting. Din kost og dit aktivitetsniveau. Med en sund varieret kost, og en aktivitetsniveau der er fornuftigt, bør du kunne opnå den vægt du ønsker.

Billed: www.sxc.hu fotograf: ratnesh

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...