søndag den 27. januar 2013

Gode råd til slankekur - Børnefamilie


Som børnefamilie kan der være nok at se til, det ved jeg fra min egen hverdag. Derfor er mange forældre i den situation, at man gerne vil lave en livsstilsændring, ved hjælp af en slankekur, men ikke kan overskue det, pga. tidsaspektet. Derfor kommer jeg her med nogle gode råd til slankekur for børnefamilie.

Det grundlæggende - Motion og sund kost
Grundtanken i mine råd, er at aktivitetsniveauet skal op, og man skal spise sundere. Disse råd går primært mod forældre der ønsker at tabe sig, men det har selvfølgelig en positiv effekt på børnene i familien, da de ting som forældrene gør, smitter af på børnene.

-->


Det psykologiske
Det er meget vigtigt at man i familien tage en beslutning om, at man vil igangsætte dette projekt, om at ændre vaner og blive en sundere og slankere familie. Det er selvfølgelig forældrene der er beslutningstagere, men har man børn over 10 år, bør de involveres, med deres ideer til, hvordan man kan ændre på tingene. Er børnene under 10 år, bør man snakke med børnene, og informerer dem om, at der kommer til at ske nogle ændringer, og hvad baggrunden er for det, så de mentalt er forberedt på de ændringer der kan komme.

De gode råd

Madplan
Det første råd er at lave en madplan. Lav den gerne lørdag eller søndag, hvor der også er mulighed for at købe ind. Lav først madplanen, som skal bestå af sunde retter med grøntsager, magert kød, fuldkornsprodukter mv. Mulighederne er mange. Lav gerne en liste med 30-50 retter i kan vælge imellem, hvis det er svært at finde på emner til madplanen. Når madplanen er lavet, SKAL i holde jer til den. Et godt fif, er at lave så meget mad, at der er nok til to dage, på den måde er det kun hver anden dag, der skal bruges tid på madlavning.

Indkøb
Køb en en gang om ugen, og hav måske en dag midt i ugen, hvor du køber mælk, grøntsager og de få ting i skulle komme til at mangle. Følger I rådet om madplan skulle en dag med storkøb, og en dag midt imellem, være tilstrækkeligt. Jo færre ture man har i dagligvarer forretninger, jo mindre er sandsynligheden for at man køber slik, kage, færdigretter mv. Så i sparer tid, og måske også penge, samtidig med at slankekuren holdes.

Motion
Aktiviteter med familien er en rigtig god ide, når tiden er knap, og energien lav, på de tidspunkter hvor ungerne sover. Derfor kan man nemt få motion, samtidig med at man er sammen med sin familie. Det kan være ture i skoven, tage på en legeplads, cykle en tur osv. Man kan også gå skridtet videre, og fx anskaffe sig en cykel- eller løbevogn. Tro mig, ungerne elsker at komme med mor eller far på en løbetur, og man kan få mange gode oplevelser man kan snakke om, når man kommer hjem.
Er dine børn til playstation eller x-box, er aktivitets computerspil, også rigtig gode, til at få pulsen op

Vilje er nøglen til slankekur
Hvis projektet om at familiens sundhed skal forbedres, og at forældrene skal gennemfører en slankekur, er det vigtigt, at I virkelig vil det her. Der vil komme svære perioder, og børnene i familien vil stritte mod de ændringer der kommer. Derfor er det vigtigt at forbedede sig selv, på de forhindringer, det vil komme i form af sure opstød, argumenter imod ændringerne og konfrontationer. Men kommer i over dette, er vejen lagt for at jeres familie kan nyde det sunde liv, med mere energi og overskud, end I har prøvet i lang tid, og det er værd at kæmpe for.

Billed: www.sxc.hu Fotograf: Sammylee 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...