søndag den 27. januar 2013

Tips til slankekur

Når man har besluttet sig for at skal på slankekur, er det ofte nogle dramatiske ændringer man laver i sit liv, for at kickstarte vægttabet, og få succes. Den næste periode er en kamp mod vægten, og det er vigtigt at der sker noget for at holde motivationen til at gennemfører kuren. Derfor har jeg samlet nogle tips til din slankekur, som vil gøre den endnu mere effektiv.Indkøb
Når du skal købe ind, er det en rigtig god ide, ikke at gøre det på tom mave. Hvis man er sulten, når man er i et supermarked, er risikoen for at man bliver fristet af de usunde ting, meget større end hvis du lige har spist. En måde man kan være sikker på, at man har noget i maven, er at have en pose gulrødder med, så man lige kan få en lille sund snack inden indkøbsturen.
En yderligere fordel ved dette, er at du kan spare penge, da impulskøb bliver væsentligt reduceret. Disse penge kan du i stedet, med fordel, bruge på gode sunde fødevarer, som fx fisk, fuldkornsprodukter og magert kød.

Få din søvn
Et godt grundlag for at have en dag, hvor man har overskud til at gøre tingene ordentligt, have energi til motion samt ikke at tage de nemme løsninger, er at få sin søvn. Får du ikke nok søvn, vil det være svært for dig at få succes med din slankekur, da du ikke vil kunne fokuserer på dit mål og din årsag til, hvorfor du gerne vil tabe dig. Endvidere viser flere undersøgelser, at folk der ikke får nok søvn, udskiller et stof i kroppen, der giver øget sultfornemmelse. Så du vil føle dig mere sulten, end du i virkeligheden er. Endvidere giver for lidt søvn også øget risiko for stress, da man ved manglende søvn, udskiller stress hormonet cortisol. Bliver du stresset, vil dit vægttab ryge ned af din prioriteringsliste, og du bør derfor undgå dette.

Kend din vægt
Det er vigtigt at du vejer dig ca. en gang pr. uge, så du konstant er opmærksom på din vægt. Det er selvfølgelig vigtigt at vægten går ned, men oplever du en uge hvor vægten ikke har flyttet sig, skal du ikke fortvivle. Det er helt normalt, og du skal blive ved med at følge din plan, spise sundt og dyrke motion.

Drik vand
At drikke vand før hvert måltid øger din mæthedsfølelse, og du vil derfor ikke spise så meget som du ellers ville. Drikker du et stort glas vand, vil du helt sikkert øge din chance for at tabe dig. Studier har også vist, at drikker man vad, specielt koldt vand, før måltider, øges stofskiftet og dermed forbrændingen.

Spis alle måltider
Det er utrolig vigtigt at du spiser alle måltider, og gerne mellemmåltider. Dette skyldes at forbrændingen konstant skal holdes i gang, for at få den bedste omsætning, i hele systemet. Endvidere vil kroppen efter 3 timer uden nogen form for mad, begynde at lukke ned for forbrændingen, og spare på energien. Dette går hurtigt ud over lysten til motion, samt energien til at klare de andre opgaver hverdagen stiller.

Dette var nogle tips til slankekur, som jeg håber du kan bruge, og få glæde af, i din kamp mod kiloene.

Billed: www.sxc.hu fotograf: bredmaker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...