søndag den 30. december 2012

Alkohol og træningAlkohol og træning
Det er ikke nogen hemmelighed at alkohol, specielt i større mængder, er usundt, da alkohol indeholder mange kalorier, nedsætter præstationsevnen, nedsætter kroppens evne til at restituere og stresser kroppen. Omvendt, vil langt de fleste af os en gang i mellem vælge at drikke alkohol, enten til fest, ved en god middag osv. Der er mange myter om alkohol og træning, og jeg vil her fortælle dig hvad der er rigtigt og hvad der er forkert.


Ødelægger alkohol min træning
Alkohol har en negativ påvirkning på præstationsevnen, så at drikke inden træning er ikke klogt. Men så snart at alkoholen er ude af kroppen, kan du træne på fuld styrke. Drikker du 1 gang hver 14. dag, vil det ikke ødelægge din form, da alkohol ikke direkte ødelægger din form, men naturligvis heller ikke forbedrer den.
Drikker du mere end 2 gange om ugen, hvor du indtager mere en 8 genstande pr. gang, kan det gå ud over din træning. Det skyldes en konstant påvirkning af kroppen, hvor systemet bruger mange ressourcer på at rense alkohol ud, og ikke så meget på at øge muskelmasse.

Kan tømmermænd trænes væk
Du kan træne så dine tømmermænd formindskes, men helt træne dem væk kan man nok ikke. Men med træningen får du forbrændingen op, og dermed alkoholen hurtigere ud. Du bør dog træne med lav intensitet ved at løbe, cykle mv. INGEN styrketræning. Din krop, dagen derpå, lider af dehydrering, samt mangel på essentielle salte og mineraler, og din krop kan derfor ikke klare en for hård belastning.
Der er dog nogle som ikke kan holde til træning når man har tømmermænd. Så husk altid at lytte til din krop.

1 kommentar:

  1. Du kan ikke ændre på hvor hurtigt leveren forbrænder alkohol. Det er en gammel og dum myte.

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...