torsdag den 13. december 2012

Slank efter fødselSlank efter fødsel
Når man har overstået en fødsel, og er kommet sig efter de følgepåvirkninger man har, vil mange opleve at have taget på i vægt, blevet slap i mavregionen og have mindre kræfter i mave og underliv. Derfor vil mange gerne blive slank og fit, og have den "gamle krop" tilbage. Det er dog vigtig at man tager hensyn til sig selv, både fysisk og psykisk, men samtidig også barnet og familien omkring en.


Start stille og roligt
Det er vigtigt at du starter stille og roligt op med dine aktiviteter, specielt motion. Du skal ikke forvente at din krop er klar til den samme belastning som før du blev gravid, og din styrke og udholdenhed skal opbygges på ny. Start gerne med mindre gåture med barnevognen, og øg gradvist længde og tempo. Lyt til din krop. Har du ondt, skal det ikke trænes væk. Smerte er kroppens signal om at noget er galt, og det skal du lytte til

Spis sundt, men undgå slankekur
Når man lige har født og ammer, skal kroppen bruge ca. 500 kalorier mere pr. dag. Det betyder at man skal sørge for at spise normalt, men gerne sundt og varieret. Slankekur er forbudt når man ammer, da det kan skade dig, samt minimerer den næring dit barn har brug for, hvilket kan være skadeligt for barnet. Så brug den sunde fornuft, spis varieret med mange grøntsager, frugt, magert kød og fisk. På den måde vil du stille og roligt smide de overflødige kilo.

Pas på familien
Det er vigtigt at din plan om at blive slank efter fødsel, ikke går ud over familien. Med det mener jeg, at du skal tænke over at du ikke presser dig for meget, så du ikke kan deltage i de øvrige familieaktiviteter. Derfor kan du også vælge at bruge støvsugning, indkøb eller afhentning af børn, som muligheder for at øge din aktivitetsniveau, og samtidig gøre noget godt for familien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...