torsdag den 6. december 2012

Vinterløb - Kulden gør dig langsomVinterløb - Kulden gør dig langsom
De fleste løbere ved at man på varme dage, har svært ved at præsterer det samme, som "normalt" Det samme gør sig gældende ved løb til vinter, da kulden også påvirke vores præstationsevne. Men hvad er årsagen og hvor meget bliver man påvirket?

Hvorfor bliver man påvirket af kulden
Kulden får vores krop til at fordele energireserven anderledes. Dvs. at den varme vi skaber ved forbrænding i kroppen bliver yderst værdifuld, og ofte en mangelvare ved frostgrader. Derfor bruger kroppen flere ressourcer på at holde kroppen varm, og færre på at forsyne muskler med den energi der skal bruges, for at løbe. Kroppen sætter faktisk energiforbruget op med op til 15 % når det er koldt, bare for at holde varmen.

-->


Hvor meget bliver man påvirket
Allerede fra 10 plus grader og ned begynder man at miste noget tempo, i forhold til det normale tempo, set over en 10 km strækning. Ved 0 grader er tempoet reduceret med 3 %, ved -5 grader er tempoet reduceret med 5 %, og ved -10 grader er tempoet reduceret med 8 %. Så der er en mærkbar forskel, hvilket er godt at vide når man løber i kulden.

Skal man ikke løbe om vinteren så?
Jo, det skal man helt sikkert. Man skal bare tage sine forholdsregler, og vide hvordan kulden påvirker dig. Jeg har skrevet et indlæg om at løbe om vinteren, det kan du finde ved at klikke HER

Kilde: www.aktivtræning.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...