søndag den 16. december 2012

Sund jul - Julegodter og vægtenSund jul - Julegodter og vægten
Ved at kombinere julegodter sammen med anderledes julehygge, så kan de faktisk lade sige gøre ikke at tage på, og sågar at tabe sig i juletiden, så du kan gå på vægten med god samvittighed. Resultatet afhænger af din indsats og vedholdenhed, men har du dette og følger mine råd, er jeg sikker på at din jul i år, bliver en slank jul.

Julemad giver glæde
Det er vel de fleste af os, som nyder julegodter eller bare generelt julemad – og som vi alle ved, så er det de usunde ting, der smager bedst. Og for mange giver det livskvalitet og livsglæde, at forsøde tilværelsen med julemad og -godter. Så hvis det er, at julehygge ved at spise en klejne, så er det helt ok. Man skal så være opmærksom på især mængderne – for det er kun hyggespise og ikke for at blive mæt. Så passer man på mængden, er man nået langt.Motion og bevægelse
For at kunne beholde denne livsstil, hvor man giver sig selv lov til at spise lidt usundt, ved festlige lejligheder og højtider, er det vigtigt med motion. Det kan godt være svært, når man kigger ud af vinduet og der er minusgrader. Men det er vigtigt at komme ud, for når der er koldt bruger kroppen mere energi, da den skal holde sig varm, samt man får frisk luft som giver hjernen mere energi – på den måde skabes den gode spiral. Du kan evt. lave en regel med, at når du skal til julefrokost, så skal du ud at gå en rask tur eller løbe fx fredag og søndag, på den måde sker der ikke noget med vægten.

Anderledes sund jul
Anderledes julehygge, hvor man får bevæget sig er en god gåtur når man fx har spist julefrokosten med familien – afsted med alle, så kommer der rigtig gode oplevelser sammen. Der er ofte også børn med, og de elsker sne, få lavet en fælles snemand eller tag kælke med og find en bakke – det giver rigtig god stemning. Der er generelt tradition for, at man til julefrokosten med familien, det meste af tiden sidder og spiser og kun bevæger sig når der er pakkespil. Tiderne ændre sig og der kommer nye muligheder – hvorfor ikke spille lidt wii, så kan de ældre se på og føle de er med i ’den nye tid’, og så får resten bevæget sig.
Hvis du har børn, så sæt dem i kælken og træk dem en tur – de vil elske det, og du vil få god motion ud af det. Eller i stedet for at sende dem på kælkebakken, så selv tag med. Du kan jo fx gå med op af bakken hver anden gang, det er godt for lattermusklerne og sammenværet med børnene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...