tirsdag den 4. december 2012

Løbetræning - Løb vinter

Billed: www.sxc.hu fotograf: Krappweis

Løbetræning - Løb vinter
Løb og vinter er for mange noget der er uforegentlig. Det er træls at komme afsted, der kan være glat og ofte koldt, hvilket alt sammen er rigtigt. Men det er ikke umuligt at løbetræne om vinteren, selv ikke når sneen er faldet og termometret viser minusgrader. Der er dog ting du skal forberede dig på før du løber ud i vinterkulden.

Tjek temperaturen
Det er vigtigt for dig at vide hvad temperaturen er udenfor. Er temperaturen under 0 grader skal du være opmærksom på vinden, og er temperaturen under -10 grader bør du ikke løbe, da du får meget svært ved at få, og opretholde, varmen i kroppen. Det skyldes at du ved disse temperaturer føler at luften er koldere end den er, da den vindmodstand du skaber ved din fremdrift, skaber en følelse af at temperaturen er ca. -5 gradere koldere, end den angivne temperatur. Hvis vinden så samtidig blæser, føles det rigtig koldt.
Beskyt din hud
Når det er koldt, er det vigtigt at du beskytter din hud. Dvs. at du skal bruge hue, handsker, og løbetøj med høj hals. Brug en godt fed creme, og gerne uparfumeret, for at beskytte dit ansigt, og minimerer fordampningen fra huden. Brug endvidere gerne svedtransporterende skiundertøj under dit løbetøj, så du ikke bliver kold.

Hav respekt for sne og is
Ligger der sne og is, er det vigtigt at du er opmærksom på underlaget hele tiden. Tag gerne mindre skridt end normalt, vær let på tå - hvilket betyder at du ikke må lande med al din vægt på det forreste ben, da du ellers let kan miste balancen, og undgå dyb sne, da du ikke kan orienterer dig om underlaget

Øget forbrænding
Når du så løber i kulden, og bare tænker på at komme i mål, så trøst dig selv med, at du forbrænder op til 15 % flere kalorier, end ved en løbetur ved 15 grader. Så jo længere du kan holde ud, og jo oftere du kommer afsted, jo flere kalorier vil du få forbrændt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...