tirsdag den 20. november 2012

Gravid og Slankekur


Gravid og slankekur
Når man er gravid stiger vægten. Det er et faktum man ikke kan komme udenom, og derfor er der også mange gravide kvinder, som ønsker at modvirke denne vægtøgning ved at gå på slankekur mens de er gravide. Men er det en god ide, og er der andre måder at imødegå den uundgåelige vægtforøgelse.

Er slankekur under graviditet sundt
Nej. At være gravid kombineret med slankekur, er en meget dårlig cocktail. Når man er gravid skal man huske at kroppen har brug for ekstra energi, og at barnet har brug for vitaminer, mineraler, fedt og proteiner. Det kan derfor være farligt for dig at spise færre kalorier end du har brug for, da det i det lange løb kan skade dig og dit barn. Endvidere er der en grund til at kroppen opbygger reserver til senere brug, samt beskyttelse af dit barn og dig.


Sund og varieret kost
Det er selvfølgelig tilladt at spise en masse grøntsager, fisk og magert kød. Men det er vigtigt at få noget fedt. Gerne via fiskeolie som indeholder omega 3 og omega 6 fedtsyrer, som er gode for dig og dit barn. Du må generelt ikke være fedtforskrækket når du er gravid, da fedtet er en vigtig byggesten i skabelsen af dit barn.

Vægtforøgelse er heller ikke sund
Med dette er det dog ikke sagt at du bare skal æde løs. En vægtforøgelse på mere end 15 kilo eller mere, kan gøre fødslen svær, og belaste din krop unødig meget, da du i forvejen er belastet af barnet. Du bør derfor holde øje med din vægt, og i samråd med din læge, følge din vægtforøgelse, så du følger en god og stabil udvikling i vægten. Og husk så at du sagtens kan tabe de ekstra kilo bagefter. Du kan her finde et link til en artikel om vægttab efter fødsel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...