søndag den 4. november 2012

Er jeg overvægtig

billed: www.sxc.hu fotograf: 7tains

Er jeg overvægtig
Et spørgsmål mange stiller sig selv er, om jeg er overvægtig. Dette skyldes først og fremmest det store fokus der er på skønhedsidealer, som indbefatter sundhed, vægt og styrke. Der er heller ikke noget at sige til at man bliver i tvivl om, hvorvidt man er "normal" i forhold til normen, og gerne vil vide om man burde begynde på en slankekur, eller om man er sund og har en god vægt. Jeg har derfor valg at dedikerer dette indlæg, til at hjælpe dig med at finde ud af om du er overvægtig.

Hvad er overvægt
Først skal overvægt defineres. Overvægt er i denne sammenhæng en unaturlig og usund mængde fedt på kroppen, som man ikke burde have. Dvs. at  en øget vægt, der kommer fra muskler, som følge af træning, i denne sammenhæng ikke betegnes som overvægt.

BMI er en god indikator på overvægt
BMI (Body Mass Index) er det nemmeste værktøj, til at finde ud af, om man er overvægtig. Her dividerer man sin højde, mod sin vægt, og kan på den måde, få en indikation af sin vægt.

Du finder dit BMI tal ved at gange din højde med din højde. Derefter dividerer du din vægt med dette tal. 

EKSEMPEL:Du er 1,67 høj og vejer 73 kilo.1,67 x 1,67= 2,7973kilo:2,79= 26,16

Dit BMI tal er lidt over 26 og det betyder at du ligger i kategorien 'overvægtig'.
BMI-INTERVALLER:
Under 18,5=Undervægtig
18,5 - 25=Normalvægtig
25 - 30=Overvægtig
Over 30=Svært overvægtig

BMI er dog ikke uden fejl. Den tager ikke højde for muskelmasse, og resultatet kan derfor ikke bruges til folk som dyrker fitness, med vægttræning. Men også andre sportsudøvere kan få varierende resultater. Derfor vil BMI bedst kunne bruges af mennesker som har et almindeligt aktivitetsniveau.

Se på dig selv
En anden god ide er at se på dig selv. Har du meget fedt på kroppen. Få evt. en anden til at se på dig, og komme med en vurdering, gerne en uddannet fitnessinstruktør eller din læge. Man har ofte et forvrænget billed af sig selv, og kan ikke altid se den flotte normalvægtige krop man har. Få evt. målt din fedtprocent, for på den måde at finde ud af, om din krop er sund og har det fedt den skal have.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...