onsdag den 31. oktober 2012

God form eller vægttab ved sund kost

Billed: www.scx.hu fotograf: arinas74

God form eller vægttab ved sund kost
Er det bedst at være i god form, eller tabe sig ved sund kost, hvis man nu ikke kan overskue begge dele på en gang? Eller hvad skal man lægge mest vægt på når man skal tabe sig? Det er et meget relevant emne, da det for mange kan være meget uoverskueligt både at starte med at dyrke motion og samtidig ændre kostvanerne. Derfor vil jeg her kort fortælle dig hvad der er vigtigst. Det skal dog siges at kombinationen af sund kost og motion, ALTID er det bedste i forhold til øget sundhed samt slankekur og vægttab.

Motion er sundt
Man har i en periode på 10 år, testet over 43.000 mennesker som kan kategoriseres som overvægtige eller fede. Her har man undersøgt 2 grupper. En der dyrkede motion, og en der ikke gjorde. I den gruppe der dyrkede motion havde mellem 30 og 40 procent et helt sundt stofskifte, samt normaltfungerende lunger, hjerte og blodomløb, og risikoen for disse for at få livsstilsygdomme som følge af fedme, er den samme som normalvægtige. Dvs. at overvægtige i god form, kan være lige så sunde som normalvægtige, og ikke have forøget risiko for livsstilsygdomme. Deraf kan det altså konkluderes, at motion er meget givtigt i forhold til at styrke kroppens generelle sundhed.Sund kost er ikke udelukket
At tabe sig ved at spise sundt er også godt for kroppen. Man får mange vigtige mineraler og vitaminer, og kroppens organer og knogler styrkes. Men blodomløb og styrke bliver ikke bedre af sund kost. Dog må man ikke undervurdere effekten af den sunde varierede kost i forhold til sygdomme, samt generel sundhed.

Start med motion
Skal du vælge, vil jeg anbefale dig at starte med at fokuserer på din motion, men samtidig skære 10 % af de usunde vaner væk. På den måde kan du komme godt i gang med at tabe dig i vægt.

Link til artikel: Fede i god form holder sygdom fra døren

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...