tirsdag den 30. oktober 2012

Vægttab ved løb

Billed: www.sxc.hu  fotograf: iwanbeijes

Vægttab ved løb
Når man ønsker et vægttab, er løb unægteligt en god måde at opnå dette på. Løb er sundt, forbrænder kalorier og giver dig velvære. Men hvor meget får man egentlig ud af løbet, og er der nogle ulemper ved løb kombineret med slankekur/vægttab. Dette vil jeg give dig et kort overblik over her.

Forbrænding ved løb
Det er rigtig svært at sige præcist hvor meget du forbrænder når du løber. Forbrændingen er bestemt af flere faktorer, fx. hvor stor intensitet der trænes med, din vægt, hvor lang du løber, hvor god form du er i i forvejen mv. Dog kan det siges at løb er en af de mest forbrændende motionsformer. Det skyldes at du bruger rigtig mange muskler i din krop når du løber, og at det kræver meget energi at flytte kroppen hurtigt frem over en længere strækning.

-->


Alle kan løbe
Løb er en motionsform der kan dyrkes af alle. Uanset om du er nybegynder eller, trænet, overvægtig eller undervægtig. Løb kan, i en afbalanceret form, hjælpe dig med at styrke dit generelle helbred, og hjælpe dig til at forbrænde kalorier og opbygge muskler. Har du ikke løbet før vil et løbeprogram for nybegyndere være en rigtig god start. Her starter du med kombineret gang og løb, og bygger din form op på den bedste måde.
Ønsker du at udvidde dit løb til fx halv eller hel maraton, skal du være meget opmærksom på styrketræning og kost.

Overtræning kan give bagslag
Det er meget vigtigt at du giver din krop hvile. Det betyder at du gerne skal give din krop mindst 24 timers hvile mellem dine løbeturer. Du kan fx. vælge en gåtur på dage mellem dine løbetræninger. Overtræner du, kan du ødelægge dine muskler og sætte din træning tilbage. Endvidere risikerer du skader der tvinger dig til lange pauser, med smerter og gener til følge.

4 kommentarer:

 1. Det der unægteligt kommer på mit sind er, om det virkelig er det værd?

  Bliver man ikke super sulten af at løbe, også indtager man alligevel de kalorier man har forbrændt:P?

  SvarSlet
 2. Du kan godt opleve at blive lidt mere sulten. Derfor er det vigtigt at have spist godt og varieret inden din løbetur. Er du sulten efterfølgende kan lidt tun og en gulerod være tilstrækkeligt.

  SvarSlet
 3. Ikke alle kan løbe :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtigt at ikke alle kan starte med at løbe, men langt de fleste kan løbe, eller kan lære det. I ganske få tilfælde kan man være forhindret af sygdom eller fysiske skavanker.
   Har man aldrig løbet, findes der en masse gode træningsprogrammer, til hvordan man kommer i gang med at dyrke motion og løbe.

   Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...