søndag den 18. november 2012

Løbe på tom mave - Morgenmad inden løbLøbe på tom mave - Morgenmad inden løb
Der er mange holdninger og teorier om det er sundt at løbe på tom mave. Nogle mener at det ikke kan lade sig gøre, da kroppen ingen energi har, mens andre er mest friske og bruger energioverskuddet om morgenen, som grundlag for løb på tom mave. Jeg snakke ofte med løbere der kun har hørt lidt om emnet, men ingen ved præcist om det er sundt, og hvordan man sikrer optimal udbytte af træning om morgenen. Jeg vil derfor her give dig korte og præcise fakta.

Kan man løbe på tom mave
Man kan godt løbe på tom mave. Det anbefales dog at turen maks skal være 15 km, eller 1 times løb / træning. Kommer du udover denne grænse, kan du nemt risikerer at gå "sukkerkold" og derved skader du kroppen ved at træne. Din krop klarer sig fint på de reserver du har gemt i muskler, lever og blodet. Endvidere kan kroppen også tære på fedtdepoter. Skal træne i længere tid, skal du løbende spise under din træning.Maven rumler og føles tom
Mange føler at maven føles tom, og at den hurtigt kommer til at rumle, når man løber på tom mave. Du kan derfor med fordel spise noget morgenmad inden løb. Spis en skive rugbrød eller en halv banan, og rumlen og tomheden vil i de fleste tilfælde forsvinde. Er det ikke nok skal du spise mere, da rumlen skyldes mavesyre i maven, der skal neutraliseres med mad. Spis gerne ligepræcis nok til at få rumlen til at stoppe, men ikke for meget, så du bliver tung og fyldt op i maven.

Opvarmning er meget vigtigt
Når man løber om morgenen er opvarmning MEGET vigtig. Efter en god nats søvn, er led og sener stive og kolde, da du ikke har haft kroppen i gang. Foretag derfor en god opvarmining, og start din træning stille og rolig.

Om man kan/vil løbe om morgenen er dog helt op til dig. Nogle kan godt lide at slutte dagen af med løb, og nogle elsker at starte dagen med træning, og begge dele kan være lige gode, når bare dine forberedelse er velovervejede.

2 kommentarer:

 1. Hej.. Vil du mene det er bedst at undgå morgenmåltidet, også bare løbe før man spiser:)?

  Det fordi jeg har tiden til at spise, jeg ville blot høre om der var en fordel ved det ene eller andet:)?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej

   Tak for dit spørgsmål vedr. morgenmad inden løb.

   Du må ikke tage det som en anbefaling, da der er stor forskel på folk. Jeg vil klart anbefale at man har lidt mad i maven, fx. en lille banan eller en halv bolle, så man ikke løber på hel tom mave. Men indlægget beskriver hvorvidt det er muligt og om det er skadeligt at løbe på tom mave, og det er det ikke.

   Jeg selv skal have morgenmad, og været oppe mindst 1 time inden jeg kan løbe en tur, mens andre kan springe ud af sengen og direkte afsted.

   Du skal dog være opmærksom på ikke at spise for meget inden din løbetur, ellers bør du vente ca. 45 min fra et større måltid, til du begiver dig afsted.

   Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...