torsdag den 4. marts 2010

Sukker afvænning – Hjælp til Sukkerafvænning


Sukker afvænning kan være en hård omgang, og der kan være svært at motiverer sig selv til en sukkerafvænning

Sukker-afhængighed er faktisk en rigtig afhængighed ligesom alkoholisme, rygning og ludomani. Din krop vænner sig til, at den skal have sit stof hver dag, den får det dårligt, når den ikke gør det - og derfor bliver trangen til at smutte en tur forbi bageren på vej hjem fra skole helt umulig at modstå.

Derfor er den mest effektive sukkerafvænning en kold tyrker. Ligesom når man skal stoppe med at ryge, så vil det være svært at stoppe med at spise sukker, hvis man give sig selv lov til at drosle ligesåstille ned. Kroppen skal ”afgiftes” og dette gøres mest effektiv, ved at stoppe med chokolade, slik, chips, kage og andre søde sager.

De første 3-5 dage på en sukker afvænning er hårde, og du vil føle stor trang til søde sager. I denne periode er det vigtig at spise sunde søde ting for at snyde kroppen. Fx søde æbler eller ande frugt. Fiberholdigt mad er også godt, da det mætter og nedsætter trangen til sukker, spis dog ikke light produkter, da kunstige sødestoffer er med til forøge din sukkertrang.

Et andet vigtigt råd er at du skal dyrke noget motion når trangen er stor. Ved motion udskiller kroppen det samme ”lykke” stof som kroppen også danner ved optagelsen af sukker, og derfor nedsættes din sukkertrang. Samtidig forbrænder du kalorier og styrker kroppen. Motion behøver ikke at være løb eller cykling, men kan også være en rask gåtur eller grundig rengøring.
Under en sukkerafvænning skal du også tømme huset for søde sager. Og med tømme betyder det smide ud, og ikke gemme i bilen, redskabsrummet eller andre steder. Desto sværere det er at komme til de søde sager, jo større er sandsynligheden for at du ikke spiser dem.

Sidst, men ikke mindst vil jeg anbefale dig at få din familie eller venne til at hjælpe dig, ved at de ikke spiser sukkerholdige fødevarer når de er sammen med dig, og at de skal følge op på om du overholder planen om ikke at spise sukker.

Når de første 3-5 svære dage er overstået, vil du i de næste 2-3 uger stadig opleve sukkertrangen, men i aftagende grad. Efter denne periode burde den være væk, og du kan nu leve ”normalt”. Og det er okay en lørdag aftan sammen med familie eller venner, at spise en is, lidt slik eller kage, men i almindelige mængder, og kun en gang ugentligt.

1 kommentar:

  1. Det er nogle super gode råd som jeg helt klart vil følge når jeg går i gang med min afvænning :)

    http://louisekieffer.blogspot.com/

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...