onsdag den 10. marts 2010

Farsbrød med grøntsager.

Et farsbrød med grøntsager, kombinerer indtaget af kød med de gode proteiner og jern, med grøntsager som indeholder gode vitaminer og mineraler. Man kan faktisk bruge alle slags grøntsager i sit farsbrød, der er kun et spørgsmål om fantasi og havd man godt kan lide.

Sund, mættende og øger forbrændingen
En af mine favoritter er farsbrød med spinat og rødbede. Spinaten er rigtig sund og giver kroppen nogle gode vitaminer og mineraler, samt fibre og hjælper til at øge forbrændingen. Rødbeden er også sund og god for kroppen, og så giver det en dejlig sød smag til farsbrødet. Endeligt skal du huske at bruge svindkød med maks 10 % fedt, for at minimerer fedtprocenten i retten.
Opskrift

Du skal bruge følgende:
1 kg svinekød eller kalvesvinekød
550 gram helbladet spinat(frossen)
1 æg
150 gram mel
1 mellemstort løg
lidt hvidløgspulver
salt
peber
evt. andre krydderier fx. chili, grillkrydderi el. andet
farsen røres op med lidt skummetmælk
Parmaskinke til svøb.

Spinaten tages op og tøes, og væden trykkes ud. Læg den i en si og tryk væden ud der. Løg hakkes i små stykker. Det hele blandes sammen og der røres godt rundt, evt. med lidt skummetmælk. Spinaten blandes i til sidst. Rødbede kan puttes i alt efter behov, men du bestemmer selv mængden. Blandingen lægges op på et stykke bagepapir, og formes som en franskbrød. Du kan bruge en grydeske til hjælp. Der er fars nok til 2-3 farsbrød, alt afhængig af ønsket størrelse. Parmaskinken svøbes omkring farsbrødet, som erstatning for bacon.
Kom farsbrøddet i et ildfast fad, og sæt det midt ovnen, ved 200 grader varmluft. Ovnen skal gerne være forvarmet. Tilberedsninstiden er 25 - 35 minutter, afhængig af hvor højt og bredt du har lavet det.

Rigtig god fornøjelse.

3 kommentarer:

 1. Rigtig spændende og lækker ret. Rigtigt god ide med parmaskinke som bacon, det smager forrygende og så er det jo ikke nær så fed.
  Tak for det her!

  SvarSlet
 2. Svar
  1. Hejsa

   Den skal have ml. 25 og 35 minutter, ved 200 g. varmluft, afhængig af hvor tyk du laver farsbrøddet. Jeg skal nok lige få rettet artiklen til, så det fremgår af den.

   Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...