tirsdag den 16. marts 2010

Konstant sult


Konstant Sult
Konstant sult er en af de størst trusler mod slankekur og vægttab. Flere der starter på en slankekur med kostomlægning og øget motion oplever, på et eller andet tidspunkt, at de bare kan spise og spise uden at blive mæt. Dette kan være et stort problem, da det kræver kæmpe viljestyrke ikke at spise mere, når nu kroppen skriger efter mere mad. Og når man spiser mere så indtages der flere kalorier, og så går regnestykket ikke længere op, i forhold til kalorieforbrug og kalorieindtag.

Men hvad skyldes en konstant sult? Der er flere årsager til dette fænomen, så jeg vil her beskrive de mest typiske.
Light produkter
Mange light produkter indeholder kunstige sødemidler og andre erstatnings- og tilsætningsstoffer som rigtig nok gør at fedt- og kalorieindhold er lavere end et tilsvarende "normalt" produkt, men alle de tilsætningsstoffer har desværre også negative indvirkninger. Kunstige sødemidler bevirker at, kroppen tror den får sukker, men den snydes af de kunstige sødemidler, og så falder blodsukkeret, og det kan typisk resultere i øget appetit. Andre tilsætningsstoffer kan også have nogenlunde samme effekt.


Manglende fibre
Under en slankekur, omlægger man ofte sin kost radikalt. Det betyder, at man indtager væsentligt færre kalorier end man er vandt til, og dette er svært for kroppen at indstille sig på denne forandring. De første par uger er det ikke sikkert du mærker noget, men derefter kan problemet opstå. For at få den samme mæthedsfølelse som tidligere, er det meget vigtigt at spise fiberrig mad, fx grøntsager, groft brød, kylling og frugt. Dette vil hjælpe dig til at modvirke en konstant sult.

Manglende sukker
Selvom man skal undgå sukker under en slankekur, så har kroppen brug for sukker, for at holde blodsukkeret oppe. Det er dog ikke det hvide sukker, men fx druesukker eller frugtsukker som indtages med frugt. Det er vigtigt at holde blodsukkeret på et stabilt niveau, og derfor kan man fordel spise 1-2 stykker frugt mellem hovedmåltiderne. Dette bevirker at blodsukkeret ikke falder. Når blodsukkeret falder vil man opleve sult, også selvom man reelt ikke er det. Men kroppen har brug for sukkeret og derfor får man en følelse af at kroppen skriger på mad. Spis dog ikke mere end 4 stykker frugt om dagen.

Det vigtigste når man lider af en konstant sult, er at holde sit blodsukker stabilt. Så spis gerne flere små måltider, og bland groft brød og fiberrig mad, med sød frugt og juice.

3 kommentarer:

 1. Jeg lider selv af denne konstante sult, og har virkelig kæmpet med den i et par uger. Jeg har startet en slankekur, og lagt min kost meget om. Jeg vil nu prøve at spise flere mellemmåltider bestående af frugt, for at se om det har nogen indvirkning på det. Tak for inspirationen.

  Jane fra Roskilde

  SvarSlet
 2. hvad hvis man er skingrende allergisk over for næsten alt frugt :( ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du ikke kan spise frugt, er en halv rugbrød med ost, et knækbrød med magert kødpålæg gode alternativer. De indeholder mange fibre, og holder dit blodsukker rimelig stabilt imellem måltiderne. På den måde kan du bekæmpe din konstant sult

   Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...