mandag den 15. marts 2010

Konsekvenser ved fedme

Der er mange og alvorlige konsekvenser ved fedme. Fedme er en af de hurtigst voksende sygdomme i den vestlige verden, og i takt med at den vestlige verdens levestil udbredes, følger fedmen med i form af fast food, stress og generel usund livsstil.

Der er flere konsekvenser ved fedme, men den ultimative konsekvens ved fedme er dødsfald som følge af blodprob eller hjerteanfald. En blodprop opstår når der er for megt fedt i blodet. Langsom aflagres fedtet i blodårene, hvilket laver forsnævringer i blodårene. Dettte kan ske alle steder i kroppen, men de mest fatale er i hovedpulsåre og hjerne, dog er alle blodpropper farlige. Når forsnævring bliver for lille, skal der kun en lille klump størknet blod eller andet til at forsage en blodprop. Det betyder at blodet ikke kan cirkulere, hvilket gør at blodet ikke iltes, og derved forsages et hjertestop.

Et hjerteanfald i forbindelse med fedme, skyldes overbelastning af hjertet. Ved overvægt skal hjertet arbejde hårdere end normalt, og det betyder at hjertet bliver overbelastet unødigt. Dette betyder at hjertets levetid forringes, eller at hjertet på et tidspunkt stopper pga. stress. Er der samtidig meget fedt i blodet, aflejres der ligeledes affaldsstoffer i hjertet, som vil svække hjertet.

Udover de direkte fatale konsekvenser ved fedme, er der også andre såkaldte livsstilssygdomme forbundet med fedme. Type 2 diabetes, åndenød, sukkerfahængighed, søvnløshed, manglende overstud, stress, depression, misbrug af fx alkohol eller stoffer, ensomhed mv. Alle disse ting kan følge med når man er overvægtig, så derfor er det vigtigt at komme i gang med at spise sundere og dyrke noget mere motion. Tænk på den risiko du udsætter dig selv for, og ikke mindst de bekymringer ag afsavn dine børn, mand familie, venner mv. måtte udsættes for.

Man kan få hjælp rigtig mange steder til at slippe af med overvægten, og for at undgå følgesygdomme heraf. Tag en snak med din læge som kan henvise dig til videre hjælp, samt bistå dig i det svære forløb. Held og lykke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...