søndag den 3. februar 2013

Træning hjemme på crosstrainer, løbebånd mv.


Træning hjemme på crosstrainer, løbebånd og andre træningsmaskiner, er en rigtig god ide, hvis alternativet er at man ikke kommer afsted til fitnesscenteret eller ud at dyrke motion. Derfor må du heller aldring undskylde overfor dig selv, eller andre at du træner hjemme, måske endda foran fjernsynet. Det at du gør en indsats er FLOT! Selvom træningen i hjemmet virker nem og overskuelig, kan det dog hurtigt blive ineffektivt, uambitiøst og sågar kedeligt. Jeg vil derfor give dig et par gode råd til, hvordan du træner effektivt hjemme på løbebånd, crosstrainer mv. uden du behøver at skulle bruge meget tid, eller træne hver dag.

Træn 20 - 30 minutter
Kort træning er effektiv træning. Den første fejl mange begår ved hjemmetræning, er at de kan træne lang tid, mellem 40 og 60 min. Men intensiteten er lav, og pulsen kommer ikke højt nok op i løbet af træningen. det betyder at man ikke presser sit kredsløb, og derved muskler, som giver øget fedtforbrænding, øget muskelmasse og stofskifte, som er de ting mange gerne vil have ud af træningen.


Man kan derfor opnå en meget mere effektiv træning, ved at træne 20 - 30 minutter, hvor intensiteten er højere, og hvor du veksler mellem hår og lav belastning. Flere maskiner har forskellige programmer, som kan hjælpe med at styre disse skift i løbet af træningen, og dem bør man bruge. Kan man køre et program på mere end 30 minutter, skal intensiteten og/eller modstanden sættes op, for at få pulsen op. Du skal træne til udmattelse. Kan du ikke køre programmet i 20 minutter, skal intensiteten og/eller modstanden sættes ned, da man skal træne mindst 20 minutter

Pres dig selv
En anden fejl jeg ofte møder, er at man ikke presser sig selv nok. Dvs. at man finder et tempo og program der passer en, og som man kna gennemføre hver gang. Problemet er bare, at du ikke forbedrer din form ret meget, ved ikke at presse dig selv lidt. Det kan gøres ved at øge tiden (dog ikke til mere end 30 minutter), bruge forskellige programmer eller ændre modstanden i maskinen. Man skal være forpustet, og motion må godt være hårdt. Her er vilje også rigtig vigtigt. Du skal forberede dig på at du de næste 25 minutter skal yde en indsats, og her skal der investeres al den energi man har. Du vil opleve nydelsen og tilfredsstillelsen efter træning, er meget højere.

Kombiner med styrketræning
Et andet godt råd, er at du en gang imellem ikke træner til udmattelse, men i stedet laver en række øvelser i forlængelse at din træning på crosstrainer, løbemaskine mv. Det er øvelser som mavebøjninger, armbøjninger, squats, rygbøjninger mv. Det vil styrke hele din krop at lave disse øvelser en gang om ugen, men det tage selvfølgelig lidt længere tid. Min anbefaling er at træne i 20 minutter på maskinen, og lave øvelser i 20 minutter. Hold maks. 1 minuts pause mellem hver øvelse.

Mest effektiv træning
Det skal dog siges at løb i det fri er den mest effektive træningsform, Man styrker sin balanceevne, smat muskler i led både i fod, knæ og hofter. Og jeg vil derfor opfordre dig til at tage en dag om ugen, hvor du løber, går, cykler udenfor, da det giver et helt andet resultat. Men træning indenfor på maskine er lang bedre end ingen træning, og man kan godt få en god form og en sund krop, ved at træne på denne måde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...