mandag den 18. februar 2013

Kålkur - Effektiv kortvarig vægttab


En kålkur er en rigtig effektiv kur. Der er delte meninger i forhold til hvor nem den er at bruge, og om maden smager godt eller skidt. Et er dog sikkert, du forbrænder fedt og taber dig når du bruger den. Det er dog vigtig for mig at understrege, at dette er en kortvarig slankekur. Den løber over 7 dage, og derefter skal du spise en mere varieret og spændende kost. Men som start på en slankekur eller livsstilsændring, er den perfekt.


Hvad er kålkuren
Kålkuren, går ud på at man som udgangspunkt spiser en suppe, der er lavet på grøntsager, krydderier og vand. Man må spise alt det af suppen man kan, og på den måde er dette ikke en kur, hvor man er sulten. Til gengæld skal man spise suppen til morgen- middags- og aftensmad.

Læs også: Kålkur opskrift

Sådan forløber kålkuren, over de 7 dage:

Dag 1: Du skal spise den fedtforbrændende suppe hele dagen, samt alle de frugter du vil. Du må dog ikke spise bananer denne dag. (jeg anbefaler, at man ikke spiser mere end 6 frugter)

Dag 2: Du må i dag spise alle slags grøntsager, i ubegrænset mængde, sammen med suppen. Du skal dog undgå majs, bønner og ærter. Til aften kan der spises en stor bagt kartoffel med smør.


Dag 3: Denne dag, skal du ud udover kålsuppen, spise som dag 1 + 2) –kartoffel. Dvs at du må spise grøntsager og frugt som du nu kan. Igen anbefaler jeg maks. 6 stk. frugt


Dag 4: Spis alt den suppe du kan, samt bananer med mælk. Spis maksimalt 8 bananer og drik højst 1 liter skummetmælkmælk, og vand for resten.


Dag 5: Første dag med kød. Du skal spise magert kød, maks 10 % fedt, sammen med tomater, ml. 4 og 8 stk. Kødet kan tilberedes som du har lyst til, og du må spise så meget du kan.


Dag 6: Igen køddag, sammen med grøntsager med samme som dag 2 + 5.


Dag 7: Brune ris og grøntsager samt usødet frugt juice.

Små tips til denne kålkur:
 • Spis suppen mindst 3 gange om dagen.
 • Spis suppen og grøntsager med krydderier og stærke fødevarer som chili, jalapenos, peber mv.
 • Du må drikke vand, sort kaffe, light sodavand som du har lyst til. Drikkevarer med kalorier er forbudt de 7 dage, hvis de ikke er angivet i kuren.
 • Dyrk gerne motion i perioden, det vil kun gavne din fedtforbrænding.

Hvordan virker en kålkur
Kålkuren virker ved at man indtager færre kalorier end man forbrænder, hvilket jo er relativt simpelt. Grøntsagerne sætter din forbrænding op, og giver dig en følelse af at være mæt i længere tid. Frugten giver dig energi via frugtsukkeret, samt vitaminer og mineraler. Suppen er lavet sådan at den booster din fedtforbrænding, og hjælper dig med at tabe de overflødige kilo. De samlede sammensætning gør også at kroppen skal bruge meget energi på at forbrænde maden, som ikke indeholder mange kalorier, men fylder godt i kroppen, og indeholder mange sunde vitaminer, mineraler, antioxidanter mv.
Husk dog at du skal følge kuren i de 7 dage, og gøre præcis som angivet. Slik, alkohol, kage, chips og fedt er bandlyst. Følger man ikke planen, bliver resultatet også derefter. Endvidere er det vigtigt, at man efter de syv dage kuren har varet, holder en pause i syv dage, hvor du får en mere varieret kost, men selvfølgelig sund, med grøntsager, fuldkornsprodukter og magert kød.

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Jeg faldt over din blog igår, og jeg er allerede super bidt af den! Du kommer med rigtig mange gode informationer og tips, og det er jeg sikler på kan være en god hjælpende hånd i forbindelse mee vægttab!

  Jeg er selv godt i gang med livsstilsændring, men jeg synes dog det er gået lidt for langsomt indtil videre, og da jeg super gerne vil være klar til bikinisæsonen, overvejer jeg kraftigt at kaste mig ud i "projekt-kålsuppekuren"! ;-)

  Det eneste jeg er bange for, er, om det er en af de kure hvor man tager på igen når man begynder at spise normal - sund - mad? Det virker ikke umiddelbart sådan, men jeg vil gerne være på den sikre side ;-)

  DBH
  Anne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne

   Først vil jeg sige tak for de rosende ord. Jeg er glad for at du finder bloggen interessant, og jeg håber den kan hjælpe dig videre. Hvis der er noget du gerne vil have jeg skal skrive om, må du endelig komme med forslag :-)

   I forhold til kålkuren, skal du huske, som der står i overskriften, at den er til hurtigt kortvarigt vægttab.

   Du kan bruge det som en "booster" til at skyde vægttab i gang, da den også er god til fx at fjerne sukkertrang, samt at sætte gang i den gode vane, om at følge en diæt.

   Hvis du efter at have fulgt kålkuren, spiser sundt og samtidig dyrker noget motion, vil du ikke tage de tabte kilo på igen, men hvis du går tilbage og gør hvad du har været van til, vil effekten hurtig forsvinde.

   Slet
 2. Dag 5-6-7 må man da spise suppe eller er det KUN Kød, tomater, grøntsager, ris og frugt, samt de anbefalede drikkevare ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Man må spise suppen med grøntsager.

   Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...