mandag den 4. februar 2013

Vægttab uden slankekur


En slankekur, kan være en rigtig god måde at opnå et varigt vægttab, og en livsstilsændring. Men det er faktisk også muligt at opnå vægttab uden slankekur. Der er mange gode ting man kan gøre for at få en sundere hverdag, uden drastiske ændringer i rutiner og vaner. det skal dog nævnes, at når man går det på denne måde, bliver vægttabet selvfølgelig mindre, og det tager længere tid, end ved brug af en kur.

Få nok søvn
Sover man en ekstra time om natten, kan en normalvægtig person, tabe op til 6 kilo på et år. Dette skyldes flere faktorer:
For det første, er man vågen i mindre tid. I den tid man sover spiser man ikke noget, og får ikke lyst til snacks. Endvidere erstatter søvnen ofte inaktiveaktiviteter som at se fjernsyn fra sofaen, surfe på nettet eller blot afslapning. De aktive aktiviteter som rengøring, indkøb, motion mv. bliver ikke skåret væk, og ved at man får nok søvn, har man mere energi og overskud, til at udføre disse aktiviteter.
For det andet, har studier vist, at får man for lidt søvn, udskiller kroppen signalstoffer, der øger appetitten, selvom man ikke har brug for kalorierne. Det betyder at risikoen for at tage på, eller at man ikke taber sig som ønsket, forhøjes væsentligt.
-->

Spis fuldkorn
Produkter som brune ris, fuldkornspasta, fuldkornsbrød mv. er rigtig godt for os. Når man spiser fuldkornspordukter  bliver man hurtigere mæt, og er mæt i længere tid, hvilket bevirker at man ikke indtager så mange kalorier, som man ellers ville. Endvidere har fuldkornsprodukter en positiv påvirkning på kolesterol.

Undgå at drikke sukker
Udskifter du en 0,5 l. sodavand med sukker til fx. danskvand eller alm. vand med citrus, kan du spare 10 teskeer sukker, hvilket svarer til 450 kalorier. Det betyder faktisk at du sparer kalorier, der svarer til 1,2 kilo fedt. Det viser sig også at det flydende sukker, ikke på samme måde opsnappes af kroppen, der på den måde ikke kan vurderer hvor meget energi der er indtaget, og derfor ikke sender det normale signal til hjernen, om at man er fyldt op for nu.

Skær ned på alkohol
Alkohol indeholder mange tomme kalorier. Det er derfor en god ide at skære lidt ned, eller helt forsøge at undgå alkohol. Et rigtig godt råd, hvis du er til en fest eller lign. så skift hver anden drink, øl eller glas vin ud med et glas vand. På denne måde føler du ikke så stor trang til at drikke, da vand er en tørstslukker. Endvidere undgår du at drikke tomme kalorier, hvilket ikke er positivt i forhold til din vægt.

Billed: www.sxc.hu fotograf: african_fi

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...