fredag den 8. februar 2013

Hvad er styrketræning

Styrketræning er en rigtig vigtig del af at være sund, komme i god form og opnå et varigt vægttab. Desværre oplever jeg at mange, ikke ved hvad styrketræning er, og at der er flere former for styrketræning. Mange forbinder styrketræning med kæmpe bodybuildere der løfter flere hundrede kilo. Men sådan behøver det ikke at være.

Hvad gør styrketræningen
Styrketræningen har til formål at styrke dine led og muskler. Men en sidegevinst er at bindevæv, ledbånd og sener styrkes. Endvidere nedsætter styrketræning risikoen for knogleskørhed og forbedrer ledstabilitet og koordination. Og som om det ikke var nok, så forbedrer det også nervesystemet, sådan at de elektriske impulser løber hurtigere, hvilket hjælper dig med at undgå skader, og bliver hurtigere til at udføre dagligdags opgaver. 


Styrketræning er med til at øge forbrændingen i kroppen, både under træningen, men også bagefter. Jo større muskelmasse man har, desto bedre er dit basalstofskifte. 1 kg muskelmasse forbrænder 50 kalorier om dagen, hvor 1 kg fedt forbrænder 4 kalorier pr. dag. Det svarer til 12,5 gange så meget, hvilket understreger vigtigheden af at have muskelmasse.


Styrketræning, hvordan
Styrketræning handler ikke kun om at man skal løfte store tunge vægte. Det er muligt at lave styrketræning, udelukkende med sin egen kropsvægt. Armbøjning, armhævninger, rygbøjninger, squat, mavebøjninger, planken osv. er udemærkede eksempler på øvelser alle kan udføre. Nedenunder finder du en video, med inspiration til et træningssæt, eller øvelser du kan lave hjemme.Men der findes selvfølgelig også den mere traditionelle styrketræning, med vægte. Dette er også en god træning, som giver store stærke muskler, som er flotte, specielt til mænd. Hvor træningsformen i videoen er mest målrettet kvinder, hvor man får markerede og udholdende muskler. Det skal dog siges at programmet et lige så godt for mænd.

Styrketræning skal være hård, og man skal gerne træne til udamttelse. Det betyder at den sidste gentagelse man lave i en øvelser, kun lige må kunne klares, ellers skal der tages en øvelse mere, eller vægt / belastning skal øges. Ellers bliver træningen ikke effektiv.

Hjælp til styrketræning
Du kan finde hjælp til styrketræning, i de fleste fitness center i Danmark, hvor du kan få lagt et program som passer til dig, havd enten du ønsker store muskler, eller en trimmet og udholdende krop. Ønsker du ikke at betale for et fitness center, kan du også finde meget læsestof omkring teorien bag styrketræning. Endvidere findes der en lang række videoer på youtube, som viser hvordan man udfører teknikken i øvelserne.

Jeg kan kun anbefale dig at komme i gang, hurtigst muligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...