søndag den 24. februar 2013

Løbetræning vinterløb - Sikkerhed


Vinterløb er et meget aktuelt emne. Løbetræning er mulig hele året, med alle de muligheder der er for at købe godt løbetøj, der holder kulden ude, og transporterer sveden væk, for at undgå at blive kold. Vinterløb har fordele og ulemper, men mange glemmer den ekstra sikkerhed, man bør påtage sig, ved denne form for løbetræning. Jeg har derfor samlet en række råd om sikkerhed, når det drejer sig om løbetræning når det sner og er koldt.


Gør dig synlig
Når man løber om vinteren, er det meget vigtigt at gøre sig synlig. Årsagen til dette er bl.a. at man oftere kommer til at løbe i mørke, snevejr, tåge mv. Sørg derfor at bruge en refleksvest, hav løbetøj med reflekser, brug evt. en pandelampe, og anskaf dig gerne diodebånd med lysende/blinkende dioder.
Når der er is og sneglatte veje, er det vigtigt at billister, cyklister og knallerter, kan forberede sig på at der kommer en løber, i god tid, så man kan sænke farten, og forudsige situationerne, så derfor er synligheden vigtig, både i dagslys og i mørke.

Læs også: Vinterløb gør dig langsom

Kommunikation
Hvis du løber alene, udenfor by, er det vigtigt at du sørger for at kommunikerer, hvor du løber og hvor lang tid du forventer at være væk. Alternativt at medbringe telefon. Årsagen til denne sikkerhedsforanstaltning, er at du kan komme så slemt til skade, enten ved vrid, eller brækkede fodled eller ben, at du ikke lan flytte dig fra stedet. Det er meget uheldigt, når der koldt, langt til næste hus, og man ikke ved, om eller hvornår den næste løber kommer forbi. Det kan i sidste ende have fatale konsekvenser.

Planlæg din løberute
Hvis du kender din løberute, kan du forberede dig på stejle skråninger, steder der ofte ligger vand, som er is om vinteren, og kende hullede og bumpede veje og stier. På den måde kan du minimere risikoen for skader, som vil forhindre dig i at løbe, og være i god form.

Læs også: Gode tips til vinterløb

Vinterløb er godt
Når sikkerheden er på plads, skal det siges, at det er rigtig godt at løbe om vinteren. Du forbrænder flere kalorier, end om sommeren, du minimerer risikoen for vinterdepression og langtidssygdomme, og din energi vil generelt være i top. Endvidere fastholder du din form, og kan nemmere træne dig op i løbet af sommeren, til diverse løb og events. Så trods kulden, og kom afsted.

Billed: www.sxc.hu fotograf: Onatos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...