fredag den 7. maj 2010

Syre fødevarer

Syre fødevarer, er fødevarer som giver kroppen nogle syrer og affaldsstoffer, som kroppen skal bruge længere tid på at nedbryde, i forhold til base fødevarer. Det anbefales derfor at man spiser 2/3 base fødevarer og 1/3 syre fødevarer, for at holde balancen intakt

Følgende fødevarer betragtes som syreholdige:

Kød (kalv, okse, svin)
Fisk og skaldyr
Fjerkræ og æg
Mejeriprodukter som mælk, smør, ost og fløde
Kornprodukter som mel, brød, knækbrød, kiks, croutoner og pasta
Solsikkeolie, majsolie, margarine.
Slik, is, sukker, sødemidler, salt, chokolade, kage og pizza.
Alkohol, kaffe, te (både sort te, grøn te og frugtte), sodavand, mineralvand og saft fra karton eller flaske
Medicin og tobak

Spiser man for mang syre fødevarer, kan syren ophobes i kroppen. Når syrerne ophobes i kroppen, kan det udløse forskellige ubehag eller sygdomme som væskeansamlinger, hovedpine, træthed, hedeture, infiltrationer, appelsinhud, eksem og andre hudproblemer (tør eller uren hud).  Endvidere kan der være svært at tabe sig hvis man ønsker det, når syre-base balancen ikke er optimal. Derfor anbefales det kraftigt at skære ned på syre fødevarer, og man i sin planlægning af kosten tager højde for de nævnte fødevarer.

Du vil her på bloggen også kunne finde et indlæg om base fødevarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...