onsdag den 27. januar 2010

Træne der hjemme


Der er flere fordele ved at træne der hjemme. Dog er der også ulemper. Jeg vil i denne artikel beskrive de typiske fordele og ulemper, så du kan tage stilling til om træning der hjemme er noget for dig.

Fordele:
1. Tid - Det kræver væsentlig mindre tid at træne hjemme, da man ikke skal bruge tid på kørsel, omklædning, bad mv. i et fitness center. Derfor kan man med fordel træne hjemme, når man ikke har meget tid til overs.

2. Penge - Man skal ikke betale et månedligt gebyr/abonnement når man træner der hjemme, som ofte er 250-300 kr. på måned. Det er gratis når man har basis udstyr på plads (beskrevet under ulemper). Derved undgår man også at betale i måneder hvor man ikke træner meget, er syg eller forhindret på anden vis.

3. Man får trænet, og det er langt bedre end slet ikke at lave noget. Al motion og træning er bedre en intet.

Ulemper:
1. Udstyr - Det kræver ofte en eller anden form for udstyr. Som minimum bør man have en fitnessmåtte, elastikker og pilatesbold, som i anskaffelse beløber sig til ml. 300 kr. og 600 kr. For en mere effektiv og målrettet træning kan yderligere udstyr, som mavetræner, håndvægte, fitnessbænk mv. tilkøbes.

2. Effektivitet - Det er klart at den træning man laver hjemme, ofte ikke har den kvalitet som de øvelser du kan lave med maskiner og hjælp fra instruktør i et fitness center. Derfor vil du heller ikke opleve at få helt det samme udbytte af træningen, som du ville have fået i et fitness center.

3. motivation - Det kan være svært at slukke for fjernsynet, finde udstyret frem og komme i gang med træningen. Derfor vil det være en fordel, hvis man laver bestemte dage man træner, med fastsatte tidspunkter for hvornår man starter, og evt. vil slutte igen.

Har du brug for inspiration til øvelser, se mit indlæg om hjemmetræning øvelser.

Det var lige et par stykker fra mig om at træne der hjemme. Har du noget at tilføje, er du velkommen til at skrive en kommentar. God fornøjelse med træningen.

3 kommentarer:

 1. Træner du hjemme eller i fitnesscenter?

  SvarSlet
 2. Hejsa

  Jeg træne hjemme, gerne 3 gange om ugen, for at holde mig i gang. " gange om ugen løber jeg, og bagefter laver jeg mave- og armbøjninger + et par rygøvelser. 1 gang om ugen kører jeg en times træning på pilates bold (det giver vildt meget) :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har købt en crosstrainer. Den er super god og jeg forbrænder kalorier mens jeg ser fjernsyn... Den kan klart anbefales, hvis man vil træne hjemme. Tak for en god blog om slankekur og vægttab. Jeg bruger den meget.

  SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...