torsdag den 19. november 2009

Når tid bliver en undskyldning for manglende vægttab


Mange oplever at man har lyst til at tabe sig, og at motivationen også er på plads. Men det kan være svært at finde tiden i en travl hverdag, hvor job, familie og venner skal passes. Jeg vil derfor give dig nogle råd til hvordan du kan integrere motion ind i din hverdag, så du samtidig med at klarer hverdagen får den motion der er så vigtigt.


Det skal siges at det ikke er alle råd der give det samme forbrændingsmæssigt, men at det selvfølgelig giver mere i forhold til ikke at gøre noget.


Rengøring: Når der skal gøres rent i hjemmet, kan man med fordel sætte tempoet op. Fx med støvsugeren, støvaftørring, opvask, tøjvask mm. Jo hurtigere du kan gøre det, jo højere kommer pulsen op, og du forbrænder derved flere kalorier. Endvidere sparer du faktisk tid, og kan derfor få tid til at gøre andre ting som du gerne vil.


Leg med børnene: Lav aktive lege, leg fangeleg, spil fodbold, hop på trampolin, gå en tur i skoven mv. Skal det være indendørs aktiviteter, kan jeg anbefale dig at investerer i en nintendo Wii. Det er en spillekonsol, der virker på den måde at man aktivt skal deltage i spillet. Fx ved tennis hvor man skal svinge armen aktivt, eller bowling hvor man også skal bevære sig som man skal i virkeligheden. Der kan være op til 4 spillere af gangen, hvilket betyder at hele familien kan deltage. Man kan også få avancerede træningsprogrammer til den, men dette vil jeg skrive om i et senere indlæg.


Transport til arbejde: Det kan godt være at du har så langt på arbejde at det ikke kan lade sig gøre at cykle eller gå hele vejen. Men et godt rå her at er tage bilen, men parkerer den et par kilometer væk, og medbringe cyklen eller løbeskoene, og tage det sidste stykke på den måde. Det giver dig mulighed for at integrere motion som en del af din transport til og fra arbejde, hvilket ikke stjæler meget mere tid end den normale transport.


Generelt: Udskift alle små køreturer med en cykeltur. Tag trappen i stedet for elevatoren. Brug 5 min af din pause på at komme ud og få en lille gåtur.


Dette var et par fif. Du er meget velkommen til at smide en kommentar med dine råd, som andre kunne får brug for, og som du har haft glæde af. Jeg glæder mig til at læse dine kommentarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...