mandag den 9. november 2009

Motivation til slankekur og vægttab


Når man er på slankekur med vægttab for øje er det vigtigt at sørge for at få motivation til at starte, samt motivation til at fortsætte. Jeg vil her prøve at give dig et par forslag til hvordan man kan skabe denne motivation.


Til at komme i gang er en rigtig effektiv metodet at gøre følgende. Lave en fordel og ulempe liste ved at være overvægtig. Du skulle gerne have en lang liste med ulemper, og en meget lille liste med fordele. Hvis det ikke forholder sig sådan, er du nok ikke mentalt klar til at tabe dig. Find nu de tre ulemper som er de værste fro dig, og brug dem til at komme i gang. Det kan være at man ikke kan lege de lege med sine børn som man gerne vil, det kan være at man synes man er grim eller er flov over at komme ud i byen fordi folk kigger på dig. Dine mål skal være at komme af med de ulemper og bruge det som argument for at komme i gang.


Et andet lille trick er at man tager et billede af sig selv før man går i gang, og hænger det op i huset, hvor man ikke kan undgå at se det. Under det skriver du fx vil du se sådan her ud igen. Hver gang du ser billedet vil du mindet på hvorfor du gik i gang, og de ulemper der var ved det. Vent evt 3-4 uger med at hænge det op, da du i starten ikke vil kunne se meget forskel.


Sæt dig delmål: Hvis dit mål er at smide 25 kg, skal du ikke kun stile efter det, men fx starte med at have et delmål der hedder 5 kg, og efterfølgende 5 kg indtil du har nået dit samlede mål. Giv dig selv en præmie når du har nået dit delmål, eller endnu bedre, få andre til at give dig en præmie. På den måde forpligter du dig selv overfor en anden person, der ved at du skal tabe dig. Præmien skal ikke være usund mad eller lign. men evt. nyt tøj, sko, parfume, biograftur osv.


Er du et konkurrencemenneske kan du evt. lave et væddemål med en ven, familiemedlem eller kollega om hvem der fx først taber 5 % af kropsvægten, eller hvem der først kan løbe en tur på 5 eller 10 km.


Mange tager også en tur til livlægerne. Livlægerne måler din body age, altså hvor gammel din krop er i forhold til hvad den skal være, blodsukker, fedtprocent, kondital og meget mere. Du får en rapport der beskriver dit generelle helbred, og det kan være en brat opvågning. Dette kan også give motivation til slankekur det kan give et vægttab.


Jeg håber at dette kan give dig nogle ideer til at give dig selv motivation til at starte på en slankekur, hvad enten du vil gøre det via kostomlægning, øget motion eller en kombination af begge.

1 kommentar:

 1. Hej Thomas

  Tak for den gode inspiration. Jeg er selv en af dem der har svært ved at få motivation til at komme i gang. Men jeg lavede den liste du skriver om, og det har virkelig hjulpet mig med at få et overblik over hvad ulemperne er ved at være overvægtig.

  Jeg har hængt listen op på mit køleskab så jeg ser den hele tiden, og det motiverer mig til at komme i gang med at spise bedre og jeg er startet med at gå ture om aftenen. Det er da en start.

  Tak for det gode tip, som forhåbentligt vil forbedre min sundhed og hjælpe mig med motion og vægttab

  Kirsten

  SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...