fredag den 6. november 2009

Fedtprocent i kroppen


Fedtprocenten er udtryk for, hvor meget af ens vægt, der skyldes fedt. Det er vigtigere med en lav fedtprocent end en lav vægt. Mængden af fedt i kroppen siger nemlig mere om sundhedstilstanden end vægten.

En høj fedtprocent øger risikoen for at få sukkersyge, forhøjet blodtryk og hjertekarsygdomme. Noget fedt er dog nyttigt og kan ikke undværes - det kaldes essentielt fedtvæv og findes i celle-membraner og omkring organer.

Fedt kan i nogle tilfælde forveksles med væskedepoter. Når fedtprocenten skal findes kan for meget vand i kroppen godt snyde fedtmåleren, og derved give et lidt forkert billede. Prøv at prikke til dellerne: Hvis slaget absorberes i huden, er det fedt – hvis slaget derimod får huden til at vibrere og danne ringe i huden, er det en væskeansamling.

Hvis dellerne viser sig at være væske, skal du finde ud af, hvilken belastning kroppen har forsøgt at beskytte sig imod. Ofte bunder det i stress, dårlig fordøjelse, fødevarer, du ikke kan tåle, eller for meget sukker, alkohol eller forarbejdet mad.

For at komme af med depoterne skal du prøve at fjerne alt sukker i 14 dage, samt spise godt med protein, sørge for at få det fedt som man skal have og reducerer kulhydraterne. Dette bør sammen med motion reducerer din fedtprocent.

Du kan få målt din fedtprocent i kroppen i de fleste motionscentre, hos lægen, på en vægt du kan have derhjemme eller på denne hjemmeside.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...