torsdag den 31. marts 2011

Hvad er stress


Hvad er stress
Stress er efterhånden blevet et meget populært ord, som mange af os har brugt en eller flere gange, i situationer hvor vi har travlt eller er pressede. Man faktisk har stress ikke noget med at have travlt at gøre. Det er faktisk sundt for os at have mindre perioder med travlhed, da det skærper vores evne til at tage beslutninger og skabe overblik og ro.
Stress er en betegnelse for en tilstand man befinder sig i, når man i en længere periode ikke kan overskue/overkomme de daglige arbejdsopgaver/forpligtigelser man har. Det skyldes en medfødt funktion, vi alle har. Kroppen udsender adrenalin i kroppen, når vi presses fysisks og mentalt. Adrenalinen skærper vores sanser, og skal hjælpe os med at komme væk fra situationen der presser os. desværre har mange rigtig svær ved at stoppe med at arbejde, og være ærlig over for sig selv.

Overbelastet krop og hjerne
Når din krop er overbelastet får du symptomer som, hjertebanken, uro, smerter i muskler, mave-tarm-problemer, træthed, udmattelse, ked-af-det hed, depression, angst osv.
Når din hjerne er overbelastet får du symptomer som, koncentrationsbesvær, hukommelsessvigt, svært ved at bevare overblik og tage beslutninger, svimmelhed, synsforstyrrelser osv.

Så næste gang du tænker du har stress, så mærk lige efter om du har travlt, eller virkelig er stresset. Har du mistet overblikket, og kan du ikke koncentrerer dig selv om små opgaver, så kontakt din leder eller læge, for at få hjælp til at komme ud af situationen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...