søndag den 22. maj 2011

Løb på løbebånd


Løb på løbebånd
Løb på løbebånd kan være et rigtig godt alternativ til alm. løb. Det er nemt at komme op på båndet, og man skal ikke ud i kulden eller regnen. Løb på løbebånd giver god konditionstræning, og styrker hele kroppen. På løbebåndet er det nemt at lave interval træning, da der ofte er indkodede programmer for hårdhed og hastighed. Er der ikke forprogrammerede programmer, lan man nemt selv styre intensitet og modstand. Der er ofte ur og kalorietæller i displayet, hvilket gør det nemt at sætte sig et mål om 300 kcal. eller 25 min løb.

Ulemper ved løb på løbebånd
Ved almindelig løb, udenfor, bliver kroppen ofte udsat for forskellige belastninger, som kræver balance. Fx ujævne veje, strand, skovstier eller stejle skranter man løber op og ned ad. Dette ujævne terræn styrker dine fodled og knæ, da man bruger musklerne her, til at stabilisere kroppen. På løbebånd har man ikke disse ujævnheder, og får derfor ikke trænet disse "balance" muskler, på helt samme måde.
Forbrænding af kalorier på løbebånd.
Når du løbetræner på løbebånd forbrænder du ikke helt de samme kalorier som ved løb i det fri, men der er ikke meget forskel. Dog kan du, hvis du laver rigtig god intervaltræning, opnå en mere effektiv træning på løbebåndet, da det kan være sværere at følge tider og km præcist ved alm. løb. Så hvis du træner hårdt og effektivt, er der ikke meget forskel i den forbrænding du kan opnå ved løb på løbebånd.

Jeg vil dog helt klart anbefale en kombination af intervaltræning på løbebånd, samt frit løb i naturen, da du på denne måde opnår den bedste træning, og kommer i superform. Din krop styrkes på alle muskler og balance, hvilket hjælper med til at hæve dit basalstofskifte, og giver dig flere "gratis" forbrændte kalorier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...