tirsdag den 24. maj 2011

Træning på løbebånd


Træning på løbebånd
Træning på løbebånd kan være effektiv, og et godt supplement til den alm. løbetræning i det fri. Løbebåndet er specielt god til intervaltræning, med forskellige belastninger, intensiteter og tidsintervaller. Ofte sidder der en god styring, og der er indlagte programmer, samt mulighed for selv at programmere løbebåndet. 

Der findes mange gode løbeprogrammer, og mange førende eksperter, anbefaler en form for intervaltræning, som en del af et sundt løbeprogram. Der findes træning til begyndere, erfarne og eksperter, og alle kan forbedre deres fysiske form og kondition. Jeg vil derfor ikke her komme med forslag til intervaltræning, da du bør lede efter et niveau der passer til din erfaring og form.

Dårlig træning på løbebånd
Man får ikke meget ud af de rolige, men lange løb på et løbebånd. Her bør du tage løbeskoene på, og komme udenfor. I det fri er man mere tilbøjelig til at justere tempo op og ned, balancemusklerne i fodled, knæ ryg og mave styrkes, pga ujævnheder, små stigninger, kurver mv. Forbrændingen er ganske enkelt højere ved løb i det fri, når man går efter lange distancer i konstant tempo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...