fredag den 3. september 2010

Feder cola lightFeder cola light ? Det spørgsmål hører jeg tit. Jeg tror det er fordi der er så mange historier om cola light bl.a. at man får selvlysende børn, at det er fyldt med usunde og skadelige sødemidler og e-numre mv.

For at svare på om cola light feder, er det et rungende NEJ! Cola light feder ikke direkte. Med det mener jeg at ved indtagelsen er der ikke nogle kalorie som kroppen skal omsætte, eller lagre. Når jeg så siger direkte, er det fordi at de sødestoffer der er i cola kan øge appetitten og sukkertrangen. Det er dog ikke enestående for cola light, men for de light produkter som indeholder kunstige sødemidler.

Der er derfor flere eksperter der har en teori om, at selvom man ikke indtager kalorier ved at drikke cola uden sukker, så bliver ens appetit større, og derved spiser man mere og indtager kalorier. De kalorier man indtager anses for at være flere end det antal kalorier man indtager ved alm. cola. Dette er dog svært at bevise, og er derfor kun en teori.

Jeg vil derfor sige at det er en holdning, om man drikker light sodavand eller ej. Jeg sværger selv til light sodavand, da jeg ikke mener at jeg vil spise mindre ved at drikke alm. sodavand med en masse sukker. Tværtimod tror jeg at man bliver afhængig af det sukker sodavanden indeholder, og derved indtager flere kalorier, fordi man skal have stillet sin sukkertrang.

6 kommentarer:

 1. Hvorfor er det lige at folk skal drikke sodavand, light eller ej. Det er på ingen måde godt for kroppen. Drik vand.

  Hilsen
  Birgitte.

  SvarSlet
 2. Hold din kæft Birgitte.

  SvarSlet
 3. Ja, hold din kæft Birgitte!!
  Vi vil ha' vores sodavand!! :p

  SvarSlet
 4. Vand bliver for kedeligt i længden :p

  SvarSlet
 5. Light feder!!!

  http://www.dr.dk/DR2/F/Fedt_Fup_Flaeskesteg/Artikler/Program_5/20111202152744.htm

  SvarSlet
 6. Tror på det Thomas Jørgensen siger.. Giver god mening.

  SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...