lørdag den 4. september 2010

Årsager til fedmeDer er forskellige årsager til fedme, og den mest indlysende er jo at man spiser mad med meget fedt og sukker, og derved omsættes de mange kalorier man indtager ikke, og bliver derfor lagret som fedt i kroppen. Men hvorfor gør vi det mod os selv. Hvorfor udsætter vi os for fare ved at indtage mad vi udemærket ved skader os, og forkorter vores liv.
En årsag til fedme er oftest psykiske lidelser som depression eller stres. Når man lider af disse sygdomme, har man svært ved at overskue konsekvenserne af det man gør. Endvidere har man ofte ikke overskud til at tænke på at skulle lave mad, og hvad man ellers propper i munden. Derfor vælges ofte de nemme løsninger som færdigretter eller fast food, som oftest indeholder meget fedt, og få vitaminer og mineraler. Flere og flere lider også af overspisning, som er en sygdom hvor man bliver afhængig af mad, ligesom en alkoholiker bliver afhængig af alkohol. Jo længere tid man er afhængig, jo dybere kommer man ind i sit misbrug, og der skal derfor konstant mere og mere mad til at tilfredsstille hjernens afhængighed. Dette kan i værste tilfælde medføre dødsfald.

En anden årsag til den fedme epidemi vi oplever, er at mange er ligeglade med sig selv. Man tænker sig ikke om, og gider ikke bruge tiden på at skrælle en gulerod, fremfor at tage papiret af en marsbar, selvom tidsforskellen er minimal. Alt skal i dag være nemt og smage godt. Folk tager sig ikke tid til at sætte sig ind i hvilken kost der er god, og hjælper med at holde vægten, være glad og fyldt af overskud. Pga. den manglende indsigt, og manglende vilje til at sætte sig ind i tingene, bliver folk fede.

For at modvikre disse ting, er det vigtigt at forældre lærer deres børn om mad. Børnene skal vide hvad der er godt at spise, samt hvilke konsekvenser, for meget usund mad kan have. Endvidere er det vigtigt at børn introduceres for mange forskellige typer af mad, så de ikke senere bliver kræsne, og bruger dette som argument for ikke at spise sundt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...