fredag den 20. juli 2012

Opvarmning før løb


Opvarmning før løb
For at undgå skader, samt sikre en optimal løbetræning, er opvarmning før løb rigtig vigtig. Mange starter bare med at løb derudaf. Det kan også godt gå godt, men med en kort og effektiv opvarmning reducerer du risikoen for skader med 50 %. Dette indlæg henvender sig til løbere de løber mellem 3 og 12 km. Løber man længere bør man overveje et længere og udvidet opvarmnings program.


Hvordan varmer jeg op før løbetræning
Der skal ikke meget tid eller energi til at varme op. Start med at varme din led op i ankler og knæ ved at roterer i leddene. Altså spidsen af foden i jorden, løft hælen og kør fødderne rundt i begge retninger. Med knæene samler du fødder og knæ, bøjer i benene og sætter hænderne på knæene. Nu kører du også rundt til begge sider (som en cirkel med dine knæ) Når dette er gjort skal du bare starte din tur med gang i de første 4-5 minutter. De første 2 minutter i almindelig gang, de næste 2-3 minutter i rask gang, inden du sætter i løb. Dvs. at vi snakker om7-8 minutter ekstra, for at sikre en god træning, og minimerer risikoen for skader.
Hvis du har tendens til ømme muskler, vil det ligeledes være en god ide at lave strækøvelser i de udsatte områder inden du starter med at løbe

Behøver ikke sved på panden
Du behøver ikke at føle at pulsen kommer op, eller at du er varm i hele kroppen. Det vigtige er at dit kredsløb er begyndt at arbejde, pulsen er på vej op, og dine led er opvarmet og strukket lidt ud, ved øvelserne nævnt tidligere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...