søndag den 17. juni 2012

Sukkertrang - Bliv fri for sukker


Sukkertrang - Bliv fri for sukker
Sukkertrang er en af hovedårsagerne til at vi spiser for meget og forkert. Ved et højt indtag af sukker bliver kroppen afhængig af det energi kick man får ved indtagelsen, og man søger derfor det næste kick. Desværre er sukkeret ikke godt for os, det indeholder meget energi, som vi ikke kan nå at omsætte, og derfor lagres det som fedt i vores kroppe. Det er faktisk enkelt at slippe for at være afhængig af sukker. Følg min råd, og du vil snart være sukkerfri. Det allervigtigste er vilje til at lægge de sukkerholdige fødevarer på hylden, og leve et sundere og bedre liv.

1. Stabiliser dit blodsukker
Spis 3 hovedmåltider om dagen. Spring IKKE morgenmaden over. Herimellem bør du spise 2-3 mellemmåltider, bestående af en fiberbolle, gulerod, halv rugbrød eller andet. Det skal ikke være meget, blot lidt til at holde maven i gang, som samtidig er mættende. På den måde når du ikke at blive sulten inden næste hovedmåltid.

2. Undgå at drikke kalorier
Undgå cola med sukker, saftevand, sukker i kaffen osv. Kommer du udenom disse drikkevarer vil du nedsætte dit sukkerindtag væsentligt, og dermed gøre dig fri for sukkeret.


3. Dyrk motion
Find en motionsform du synes er sjov og ser frem til, og dyrk den aktivt 2-3 gange om ugen. Når vi glæder os til noget, udskilles der dopamin i kroppen. Dopamin gør os glade, så i stedet for at se frem til næste sukkerfix, kan du se frem til næste gang du skal dyrke motion.

4.  Spis fibre og fuldkorn
Spis generelt fuldkorn, magert kød samt frugt og grøntsager. De gør at dit blodsukker bliver stabilt, og du føler dig mæt længere. Du er derfor ikke til falds for nemme søde sager i løbet af dagen. Sørg endvidere for at have et nemt sundt alternativ til rådighed hvis sulten melder sig. Det kan være i form af lidt nødder, knækbrød eller en gulerod.


5. Fokuser på det du må spise
Fokuser på alle de lækre og gode ting du kan/må spise. Brug noget tid på at finde nogle gode retter og mellemmåltider, der smager godt og er spændende. På den måde glemmer du de ting du ikke længere kan/må spise, og gør det derfor nemmer at komme af med trang til sukker.

2 kommentarer:

  1. Denne vil jeg printe ud og gemme i "sundhedsbogen" derhjemme. Fantastisk! :-)

    SvarSlet
  2. Hej Christel

    Det må du endelig gøre. Del også gerne artiklen på facebook, google+ mv, så andre kan få glæde af de gode råd, til at slippe af med sukkertrangen.

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...