mandag den 11. juni 2012

Hvorfor sukker er farligt


Hvorfor sukker er farligt
Sukker er noget vi alle kender til, og har et forhold til, på både godt og ondt. Vi mennesker er bygget til at hige efter hvad der er sødt. Vi lærer det allerede fra vores mor, hvis modersmælk er sød og fed. Herfra bliver det en kamp. Først for forældrene, der skal forsøge at finde en gylden mellemvej i slikjunglen og plagende børn, der bare elsker de søde sukkerholdige ting. Derefter vores egen kamp, for ikke at spise for meget, holde formen og være sunde.
Tilsat sukker er ikke en naturlig del af vores kost, men er blevet det, da producenterne kan bruge sukkeret til at få deres produkter til at smage bedre, og derved sælge mere. De gør os afhængige, og derfor er sukker farligt.

Hvorfor sukkerafhængig
Du bliver sukkerafhængig, fordi du ved indtag får et energikick. Desværre holder energien i sukkeret kun kortvarigt, og man vil derfor forsøge at opnå det næste kick ved at indtage mere sukker. Det kan sammenlignes med en narkoman, der hele tiden søger efter sit næste fix.
Kroppens blodsukker niveau stiger og falder med indtagelse af sukkeret, og derfor vil vi søge fødevarer som kan give os energi, og vi falder oftest for chokoladen, slikposen eller isen. I disse produkter er der dog mange tomme kalorier, som blot bliver lagret som fedt, da vi ikke kan nå at forbrænde dem, og derfor bliver man overvægtig.


Er sukker decideret farligt.
Ja, hvis man spiser for meget. Et indtag over gns. 40 g pr dag. kan medfører en hel række sygdomme. Blandt dem er diabetes, hjerte- kar -sygdomme, nedsat immunforsvar, depression, karies, pardentose(huller i tænderne) og jeg kunne blive ved. Desuden giver sukkerafhængighed også en større appetit på fede og forarbejdede fødevarer, som øger risikoen for overvægt.


Hvordan kommer jeg af med min sukkertrang
Meget kort, så handler det om at omlægge kosten, til fiberring og proteinholdige fødevarer, som stabiliserer blodsukkeret. Endvidere at dyrke motion, som frigiver hormoner og endorfiner, der erstatter det stof sukkeret udløser.
Jeg vil senere komme med et indlæg omkring at komme af med trang til sukker.

1 kommentar:

  1. Lyder skræmmende. Ser frem til dit indlæg om hvordan man kommer af med trang til sukker. Tror nemlig jeg er sukkerafhængig

    Tak for en rigtig god slankekur blog

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...