fredag den 2. marts 2012

Sunde vaner giver et langt liv


Sunde vaner giver et langt liv
Sunde vaner giver et langt liv, det er alment kendt, men alligevel lever mange af os forkert, og har usunde vaner der skader vores sundhed, og dermed mulighed for at leve et langt og sundt liv. Man kan dog diskutere livskvalitet, i forhold til sundhed og længde på livet, men går man udelukkende efter at få et lang liv, vil jeg her fortælle dig hviloke ting du kan gøre, og hvor meget det giver dig i livslængde.

Rygning er mest skadeligt
Rygning er den største risikofaktor. Hver fjerde af alle dødsfald kan tilskrives rygning. Røgen påvirker alle de store livsstilssygdomme som kræft, hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Folk der aldrig har røget, lever gennemsnitligt 10 år længere end folk der har røget. Har man røget er der dog også håb. Folk der stopper lever gennemsnitligt 3 år længere, end folk der ryger til de dør. Jo tidligere man stopper, jo større er chancen for år i den anden ende.

Motion er sundt og giver et langt liv
Motion giver et længere liv, men der er forskel på typen af motion. Endvidere er for meget motion også skadeligt. Man risikerer at slide kroppen op, og der giver færre år. Løb er den bedste motionsform, specielt hvis man udfordre sig på intensiteten. 2 timer om ugen, giver op til 7 år ekstra. Spiller man golf, er der dog op til 5 år at hente.


Uddannelse giver et længere liv
Uddannelse giver i gennemsnit 6 års længere levetid i forhold til folk uden uddannelse. Dette kan skyldes at højtuddannede ofte har bedre råd til bedre madvarer, de har færre psykiske problemer vedr. penge samt det arbejde der udføres. Højtuddannede har ofte mere skånsomme jobs, end ufaglærte.

Drop alkohol og mættet fedt, og spis mere frugt og grønt
Hvis man dropper alkohol, forlænges livet med ca. 3 år. 3.000 dødsfald skyldes hvert år alkohol. Skærer du endvidere i indtaget af mættet fedt, og spiser mere frugt og grønt, forlænges livet også med 3 år i gennemsnit.

Der er derfor masse af muligheder for at forlænge livet, og få en chance for et godt sundt liv. God fornøjelse med din livsstilsændring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...