tirsdag den 14. februar 2012

Mad før træning


Mad før træning
For at kunne yde en optimal indsats ved enhver træning, er det vigtigt at få mad før træning. Det er dog ikke lige meget hvad man spiser, og hvornår man spiser det. Den rigtige kost giver dig energi og gør træningen mere effektiv, da du restituerer hurtigere og opbygger sundere og stærkere muskler. Man skal dog passe på med ikke at spise for meget, da det kan give maveproblemer, og reducerer effekten af træningen.


Hvad skal jeg spise før træning
Først vil jeg anbefale dig at spise senest 30 min før din træning starter. På den måde undgår du følelsen af tung mave og oppustethed. Endvidere bør du tilpasse mængden af mad, i forhold hvor længe der er til træningen starter. 2-3 timer før træning, bør du have spist et større måltid, så kroppen har haft noget energi at arbejde med.
Frugt og nødder/mandler er gode kort før træning. Der er sukker og vitaminer hvilket giver dig udholdenhed. Op til 2 timer før træning, kan du godt spise et større måltid, gerne bestående af noget fuldkorn, enten brød eller pasta, og noget magert kød som kylling, kalkun eller tun samt nogle grøntsager.


Mad efter træning
Efter træning er det vigtigt at indtage noget med protein og kalorier, da kroppen har brug for disse til at opbygge musklerne efter træningen. Skummetmælk, tun, og banan er gode kilder. Undgå præfabrikerede proteinbarer og protein drikke. De er ofte fyldt med sukker og fedt, og giver derfor for mange kalorier, i forhold til det man har brug for.

De gode råd
Spis senest 30 min før træning, og husk at det ikke skader, ikke at spise før træning. Det kan dog betyde at din energi til at udføre træningen ikke er så stor. Det er dog bedre ikke at spise, end at spise for meget,6 kommentarer:

 1. Hejsa

  Tak for det her. Super inspiration...

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, håber du kan mærke en forskel i din træning.

   Slet
 2. Svar
  1. Mange tak :-) er glad for at du kunne lide det.

   Slet
 3. Glæder mig til at komme i gang i morgen, når jeg får min motion cykel hjem ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, rigtig god fornøjelse med motion og sund kost.

   Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...