tirsdag den 6. marts 2012

Kalorier i avocado


Kalorier i avocado
Avocado er sund, meget sund. Den har dog et ry for at indeholde mange kalorier, hvilket til dels er rigtig, men man skal se på hvor kalorierne kommer fra, og hvilke positive effekter indtaget af avocado har for din krop og sundhed. Endvidere kan man lave mange lækre retter med avocado, eller som tilbehør, fx guacamole med hvidløg, til brug for salat mv.

Er avocado sund
Ja, avocado er sund. Avocado indeholder enkeltumættet fedtsyrer, hvilket betyder, at det beskytter mod hjertesygdomme, ved at reducere mængden af det "dårlige" LDL-kolesterol og øge mængden af det "gode" HDL-kolesterol i blodet. Desuden indeholder frugten E-Vitamin samt B6-vitamin, som hjælper på at have et sundt nervesystem. Sidst, men ikke mindst indeholder avocado en stor mængde kalium og kostfibre.


Hvor mange kalorier er der i en avocado
En lille avocado indeholder ca. 190 kalorier. Heraf består 20 af kalorierne fra fedt, hvoraf 12 % er enkeltumættet. 190 kalorier er en del, og derfor bør men begrænse mængden af avocado i salater og som tilbehør. Men avocado i små mængder, er en naturlig del af en sund og varieret kost.

3 kommentarer:

  1. Blir man fed på den fede måde af at spise avocado? Er der lavet studier som viser om man tager på af fedtet fra avocado? Der er lavet studier hvor man har "fodret" en gruppe med X gram mandler hver dag over en periode, som mig bekendt ikke havde noget udslag på vægten?

    SvarSlet
  2. Jeg ved ikke om der er lavet studier der viser at man bliver fed. Men man kan jo regne ud, at spiser man 5 små avocadoer, så har man fået 950 kalorier, hvilket er meget. Derfor skal man være opmærksom på ikke at spise for mange. Men avocado er sundt i mindre mængder, helt sikkert..

    SvarSlet
  3. Hvis man fx spiser 1 avocado om dagen, vil det blive betegnet som sundt eller usundt?

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...